Maaike Timmers

Wie ben ik?

Mijn naam is Maaike Timmers en per september werk ik twee dagen per week in de praktijk van Jose Peters. Ruim vijf jaar werk ik nu met veel plezier als huisarts, het is een vak dat goed bij me past. Ik ben geïnteresseerd in mensen en de ontmoetingen geven me veel voldoening. Daarbij vind ik het belangrijk dat er een sfeer is waarin mensen zich gezien en gehoord voelen.

Na mijn opleiding heb ik in Bergen en Schoorl gewerkt, waarna ik met mijn gezin voor zes maanden naar Nieuw-Zeeland ben gegaan om ook daar als huisarts te werken. Tijdens mijn studie en opleiding heb ik gewerkt op diverse plekken in Latijns Amerika en in Bangladesh. Inmiddels wonen we al weer drie jaar in Haarlem.

De antroposofische geneeskunde

De antroposofische geneeskunde, met haar mensbeeld en gedachten over ziekten en gezondheid, is voor mij een mooie aanvulling op de reguliere geneeskunde waarin ik als huisarts ben opgeleid. Ik ben nu nog geen antroposofisch arts, maar ik ben van mening dat mijn visie en werkwijze passend zijn. Ik ben graag met mensen in gesprek om te zoeken naar oorsprong van klachten of ziekte en om samen te kijken naar oplossingen om te werken aan gezondheid en ziekte. Daarbij ik vind het fijn om te werken met mensen die zelf willen werken aan hun gezondheid.

Om mijzelf te verdiepen in de antroposofie volg ik nu een lezing cyclus van Rudolf Steiner via Joost Laceulle en ben ik aan het bekijken om mijzelf de komende jaren verder te ontwikkelen tot antroposofisch huisarts.

 

Curriculum Vitae

2015-heden

gewerkt als waarnemend huisarts in meerdere praktijken, waaronder vijf maanden in Nieuw-Zeeland

2014

afronding huisarts-opleiding VUmc

2010

gewerkt bij de psychiatrie in het OLVG

2009

gewerkt bij de kindergeneeskunde in het Slotervaart ziekenhuis

2008

afronding geneeskunde opleiding AMC

Registraties

BIG registratienummer

69910804401

Maaike Timmers
Huisarts

Aanwezigheid

  1. Do
  2. Vr