Anne Dingemanse

Sinds ik in 1996 de opleiding tot algemeen verpleegkundige afrondde, heb ik op verschillende afdelingen in het ziekenhuis gewerkt, waaronder interne geneeskunde, medium care, longziekten, vaatchirurgie en traumatologie. Op de afdeling hemato-oncologie was ik teamleider van een bevlogen team (oncologie-)verpleegkundigen en daar werd me duidelijk hoe belangrijk het is om samen met professionele zorgverleners én zorgvragers (patiënten en hun omgeving) voor kwalitatief goede zorg te gaan. Ik besefte daar ook hoe het leven plots op de rem kan staan en hoe persoonlijke aandacht, betrokkenheid en afstemming, eigenlijk de vraag ‘wat is hier goede zorg?’ van levensbelang is.

Na een voettocht naar Santiago de Compostela zette ik mijn loopbaan voort op een polikliniek preoperatief onderzoek/ pijnpolikliniek. Daar kwam ik in aanraking met Integrative Medicine, een visie op gezondheidszorg die uitgaat van de hele mens, die gericht is op méér dan ziekte, namelijk welbevinden en die tevens uitgaat van medisch-wetenschappelijke inzichten.

In het voeren van een-op-een- gesprekken wilde ik me graag verder bekwamen en kwam zo terecht bij de praktijkondersteuning in de huisartsenzorg, waartoe ik in 2011 de opleiding deed. Sinds die tijd begeleid ik mensen met diabetes type 2, hart- en vaatziekten en longziekten. Daarbij ga ik ervan uit dat we samen op weg zijn naar de beste oplossingen en optimale preventie en behandeling van complicaties. Dat doe ik onder supervisie van en in nauwe samenspraak met uw huisarts.

Om ook thuis te raken in de antroposofie volg ik een interdisciplinaire basismodule antroposofische gezondheidszorg.

 

De praktijkondersteuners werken onder verantwoordelijkheid van de huisarts.

 

Curriculum Vitae

2019

Interdisciplinaire basismodule Academie Antroposofische Gezondheidszorg

2016-2019

Hbo Theologie, levensbeschouwing en geestelijke begeleiding (certificaat)

2011

post- Hbo Praktijkondersteuning Somatiek, In- Holland, Amsterdam

1999

post- Hbo Community Health, Hogeschool Leiden

1997

post Hbo Medium Care, Hogeschool Holland, Amsterdam

1992-1996

Opleiding Verpleegkunde, Hilversum

Anne Dingemanse
Verpleegkundige / Praktijkondersteuner Somatiek (POH-S)

Aanwezigheid

  1. Ma
  2. Di
  3. Do
  4. Vr