Margje Vlasveld

Wie ben ik?

In 1981 ontving ik mijn HBO-diploma Voeding en Diëtetiek in Den Haag. Sindsdien werk ik als zelfstandig diëtist. Daarnaast heb ik een hele reeks nevenactiviteiten op het gebied van duurzame voeding en gezondheid, zo was ik o.a. redacteur, docent, projectleider, directeur en raadslid.

Sinds 2010 werk ik in antroposofische gezondheidscentra in Amsterdam en Haarlem. De antroposofie inspireert mij en sluit bijzonder goed aan bij mijn interesses. Het treft dat ik in alle vrijheid mijn eigen scholingsweg mag gaan, zoals Rudolf Steiner nadrukkelijk heeft aanbevolen. Mij zelf ontwikkelen en het bevorderen van duurzame voeding en gezonde voeding is sinds mijn 14e jaar de rode draad in mijn leven en werk.

Aandachtsgebieden: biologisch dynamische voeding, voeding en gedrag, allergiën, (pre)diabetes, hart- en vaatziekten, diabetes, oncologie, voeding en depressie.

 

Curriculum Vitae

2005-heden
Diëtist, eigen praktijk, sinds 2010 verbonden aan het Therapeuticum Haarlem en het Therapeuticum De Stroom in Amsterdam
2009-2017
Opleidingen en scholingen op het gebied van Voeding bij kanker, Acceptance and Commitment Therapy voor gedragsverandering, Interdisciplinaire basisopleiding antroposofische gezondheidszorg, Maag-, darm- en leverziekten, Cognitieve Gedragstherapie, 1e graads lerarenopleiding Praktische en theoretische voedingsleer

1994-2002
Gemeenteraadslid te Leiden
1991-1994
Zelfstandig werkzaam in eigen praktijk en antroposofische consultatiebureau in Den Haag
1984-1990
Eigen praktijk, freelance diëtist, docent praktische en theoretische voedingsleer

1982-1984
Voorlichter bij Repelsteel, vereniging tot bevordering van Gezond Leven in Leiden

1981
HBO Voeding en Diëtetiek

Margje Vlasveld
Diëtiste