Fysiotherapie

Antroposofische en reguliere fysiotherapie

Wanneer pijn, ongemak of onvermogen u in het dagelijks leven belemmeren, bieden wij therapie en begeleiding. Naast de reguliere fysiotherapie werken wij met antroposofische behandeltechnieken, zoals ritmische massage, bewegingstherapie en badtherapie. Daarmee kunnen wij uw herstel nog gerichter ondersteunen, zowel bij lichamelijke als bij psychosomatische klachten.

Ritmische massage is een therapievorm met wortels in de antroposofie. Het is een zachte massage die diep doorwerkt in het lichaam. De massage geeft een impuls aan het zelfherstellend vermogen, waardoor ontspanning, belastbaarheid en vitaliteit toenemen.

Bewegingstherapie ondersteunt u om verbinding te maken met uw lichaam. In verschillende oefenvormen kijken we naar uw eigen wijze van bewegen en zoeken we manieren die de bewegingskwaliteit en gezonde beweegpatronen ondersteunen.

 

Voor wie?

Fysiotherapie wordt gegeven bij alle soorten beweeg- en pijnklachten. Door onze antroposofische specialisatie bieden wij ook therapie bij meer psychosomatische indicaties, zoals stress, spanningsklachten, slaapproblematiek, depressie, burn-out, obstipatie en overgevoeligheid.

Door nauwe samenwerking met de artsen en therapeuten binnen het gezondheidscentrum Therapeuticum Haarlem bieden we zorg op maat waarin de mens in zijn ontwikkeling centraal staat. Onze therapieën zijn geschikt voor jong en oud.

Hoe verloopt een behandeling?

Na een eerste gesprek en een onderzoek start de behandeling. Een massage duurt 20-25 minuten, waarna u 15-20 minuten rust. Zo kan de behandeling nog nawerken en wordt het effect versterkt.

Bij bewegingstherapie doet u oefeningen die u thuis kunt herhalen om het effect van de therapie te versterken. De frequentie en duur van de therapie worden samen met u vastgesteld.

Verzekering?

Fysiotherapie wordt in veel gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Kinderen onder de 18 jaar en behandelingen bij een chronische indicatie vallen onder de basisverzekering.

Verwijzing door de huisarts heeft onze voorkeur, maar u kunt ook zonder verwijsbrief bij ons terecht. Als er sprake is van een chronische indicatie of als behandeling aan huis nodig is, moet u een verwijsbrief van huisarts of specialist hebben.

Fysiotherapie Therapeuticum Haarlem heeft een zorgcontract met alle zorgverzekeraars.

Wat zijn de kosten voor deze behandeling?

  • Behandeling: € 38,50
  • Behandeling aan huis: € 57,75
  • Screening en onderzoek: € 49,50
  • Screening en onderzoek aan huis: € 57,75

Let op: Bent u verhinderd? Graag uiterlijk 24 uur van tevoren afzeggen, bij een verzuimde afspraak wordt € 30,- in rekening gebracht.

Kwaliteitsregister

Wij staan geregistreerd in het kwaliteitsregister van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie). Annemieke Vloon is tevens geregistreerd bij de NVAF (Nederlandse Vereniging van Antroposofische Fysiotherapeuten).

Rugmassage
oefenmateriaal
Handmassage

Therapeuten Van Dam Huis

Annemiek Vloon
Fysiotherapeut / Muziektherapeut

Michiel Eijsberg
Fysiotherapeut / Yogadocent