Yoga

Wat is yoga?

Beweging en ontspanning spelen een sleutelrol in het verminderen van fysieke en mentale stress.
In een unieke combinatie van yoga en antroposofische fysiotherapie werkt u onder professionele begeleiding aan een gezond bewegingspatroon.

Tijdens de les werkt u met spanning en ontspanning, kracht, flexibiliteit en ademhaling. U doet oefeningen uit de Hatha en de Critical Allignment Yoga, en uit de fysiotherapeutische oefentherapie (zowel regulier als antroposofisch). Door deze combinatie ligt de nadruk tijdens de lessen op het vinden van gezonde bewegingspatronen en de juiste balans in uw lichaam.

Voor wie is yoga?

De yogales is toegankelijk voor iedereen. Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt in de les en dat u kunt werken aan de doelen waarvoor u komt. Voor een goede begeleiding is het daarom belangrijk dat u van tevoren laat weten of er problemen zijn in het bewegen en hoe u daarbij ondersteund kan worden.

Rooster

maandag: 09:30-10:30 uur

woensdag: 8.30-09:30 uur en 17.30-18.30 uur

Een kwartier voor aanvang van de les is de ruimte open en liggen de matjes klaar. Na de les is er tijd om thee te drinken.

Wat zijn de kosten voor deze cursus?

U kunt een ‘strippenkaart’ kopen, deze is voor een bepaalde periode geldig en wordt per les afgestempeld. De kaart kost:

Vijf lessen: € 75,- (5 weken geldig)
Proefles: €15,-

Met een strippenkaart kunt u eenmalig tot 24 uur van te voren afzeggen, u krijgt hiervoor een voucher om de les in te halen. Afmelding binnen 24 uur voor aanvang van de les worden gerekend.

De strippenkaart is niet meer geldig na het verstrijken van de datum.

Privéles of kleine groep?

Wilt u privéles yoga krijgen of werken in een kleine groep? dat kan!

In overleg maak ik een yogaprogramma op maat. Door mijn achtergrond als fysiotherapeut kan ik professionele hulp bieden als u moeite heeft met bewegen door bijvoorbeeld pijn of andere lichamelijke problemen. Dit kan in een privéles maar ook in een kleine groep waardoor kosten gedeeld kunnen worden.

De kosten voor een privéles van 1 uur zijn €55 (locatie van Dam Huis). Voor lessen op een andere locatie worden kosten berekend afhankelijk van de locatie.

Het starttarief voor een kleine groep is €55 tot 3 personen, hierna wordt €10 per extra deelnemer gerekend.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met mij op.

Benodigdheden

Yogamatjes, stripjes, kussentjes en dekentjes zijn aanwezig. Het beste draagt u comfortabele kleding waarin u vrij kunt bewegen.

Locatie

Van Dam Huis, Prinsenbolwerk 3b, oefenzaal (2.09)

Aanmelden

Omdat het aantal plekken beperkt is, is het belangrijk om te weten wie de les bezoekt. Voor deelnemers die elke week komen, is in principe een plaats beschikbaar. Komt u slechts af en toe? Meestal is er plek, maar dat kan niet gegarandeerd worden. Wilt u zich daarom inschrijven? Dit kan via de mail, de telefoon of mondeling tijdens de les.

michiel.eijsberg@therapeuticumhaarlem.nl of 0655938876

yoga

Cursusleider 

Michiel Eijsberg
Fysiotherapeut / Yogadocent