Coronatest nu beschikbaar

Vanaf 1 juni kan iedereen met corona-gerelateerde klachten zich laten testen. Het gaat om de volgende (milde) klachten:

  • hoesten;
  • neusverkoudheid;
  • koorts;
  • verlies van reuk of smaak

Om een testafspraak te maken is een landelijk gratis telefoonnummer beschikbaar: 0800-1202. Het is zeven dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar om een afspraak te maken bij een testlocatie in de buurt. In heel Nederland zijn ruim 80 testlocaties beschikbaar, verdeeld over de 25 GGD-regio’s. GGD Kennemerland beschikt op het moment over 1 vaste testlocatie. Ook zijn er testteams die -indien nodig- aan huis komen.

Het telefoonnummer is bedoeld voor iedereen die milde klachten heeft passend bij het coronavirus. Alleen met deze klachten wordt een test afgenomen. Voor het maken van de afspraken worden kort een aantal vragen gesteld over de aard van de klachten. Bij het maken van de afspraak wordt een BSN-nummer gevraagd ter identificatie. De beller krijgt dan de tijd en plaats waarop de test wordt afgenomen. Het streven is om de test zo snel mogelijk af te nemen, in principe de volgende dag.

De geteste persoon wordt binnen 48 uur gebeld over de uitslag. Bij een negatieve testuitslag gebeurt dat door het landelijke callcenter, bij een positieve testuitslag door de GGD.

Worden uw klachten erger? Bel dan met uw huisartsenpraktijk. Zie ook de verdere informatie over corona / COVID-19.

Testlocatie regio Kennemerland
parkeerterrein Kennemer Sportcenter,
IJsbaanlaan 4A, Haarlem
0800-1202
Houdt uw BSN nummer bij de hand