Welkom bij praktijk M. Van Bree

U bent op de website van de praktijk van dokter Van Bree. U vindt hier praktische informatie over bijvoorbeeld de spreekuurtijden, vakantie, hoe u een herhaalrecept kunt bestellen en nog veel meer.

In deze praktijk wordt de reguliere geneeskunde gecombineerd met aanvullingen vanuit de antroposofische geneeskunde. Alles in goed overleg met u als patiënt.

Huisartsenpraktijk van Bree is open voor inwoners van Haarlem, die interesse hebben in reguliere geneeskunde in combinatie met Antroposofische geneeskunde.

In een huisartsenpraktijk is tegenwoordig niet meer alleen de huisarts werkzaam. Sommige taken zijn gedelegeerd aan anderen: de assistentes bijvoorbeeld doen kleine verrichtingen als het uitspuiten van de oren, het meten van de bloeddruk of suikerwaarde, wondbehandeling en nog meer. Praktijkondersteuners doen de controles als er sprake is van suikerziekte, longaandoeningen of bijvoorbeeld hoge bloeddruk terwijl de praktijkondersteuners GGZ hulp bieden bij psychische of psychosociale klachten. In alle gevallen ben ik wel eindverantwoordelijk voor uw behandeling.

Huisarts S. Timmerman werkt op donderdagochtend.

Kunst
Lavendel

Meer informatie

Spreekuur

Op maandag, woensdag en vrijdag is dokter van Bree van 8-17 uur in de praktijk. Op dinsdag van 8-13 uur. Op donderdag neemt dokter Timmerman waar.

Voor het maken van een afspraak kunt u terecht bij de doktersassistent.

U kunt zich ook aanmelden voor onze onlinediensten waar u afspraken kunt inplannen, herhaalrecepten kunt aanvragen, of veilig (medische) vragen kunt stellen. onlinedienstvanBree

Afwezigheid

Tijdens afwezigheid van de huisarts zijn de assistentes beschikbaar voor vragen en verrichtingen.

  • 21 juni t/m 25 juni 2021. Op donderdag 24 juni kunt u bij dr. Timmerman terecht.
  • 16 augustus t/m 3 september

Beste jonge mensen.

Beste jonge mensen.

Momenteel bent u aan de beurt om een vaccinatie te krijgen. Ik adviseer u dit goed te overwegen. Mogelijk wegen de voordelen van de vaccinaties niet op tegen de eventuele nadelen. Gelukkig loopt u als jong mens weinig risico bij een corona besmetting.  Er is nog veel rondom de vaccinaties onbekend, vooral wat betreft de mogelijke lange termijn gevolgen. We weten niet of er lange termijn gevolgen zullen zijn en als ze er zijn, wat precies en bij wie ze zullen optreden.

De punten op een rij:

  • Het coronavaccin is nog in een experimentele fase tot 2023, hetgeen minister De Jonge ook aan de Tweede Kamer heeft toegelicht.
  • Er is nog weinig bekend wat betreft de effectiviteit tegen nieuwe mutaties, de bijwerkingen en de langetermijngevolgen.
  • De overheid stimuleert het vaccineren, in steeds bredere groepen. Zo ook groepen waarin het risico op een ernstige Covid-19 infectie echt  klein is.
  • Het is niet bewezen dat het vaccin effectiever is dan het eventueel doormaken van een virusbesmetting op een natuurlijke manier.
  • 94% van iedereen die met ernstige Covid-19 opgenomen wordt in een ziekenhuis, heeft daar duidelijke risicofactoren voor (aldus het RIVM). Voor een grote groep mensen is er geen ernstige ziektelast van een infectie (95%). Voor hen is er geen gezondheidsnoodzaak om zich te laten vaccineren en moet het risico op korte en lange termijn bijwerkingen (in overleg met een arts) dus secuur worden afgewogen.

Vriendelijke groet, Marion van Bree

Registratiecodes (AGB en BIG)

Zorgdomeinadres: 500090043@lms.lifeline.nl

AGB-code M. van Bree: 01100257

AGB-code praktijk : 01058999

BIG geregistreerd: 120964168

Nuttige links

Wat kan ik zelf doen?

www.thuisarts.nl

Hulp op afstand

E-consult

Afspraak maken & herhaalrecept aanvragen

Telefonisch
023-5320218
Online regelen

Medewerkers

Marion van Bree
Huisarts

Sanne Timmerman
Huisarts

Nienke Huizenga
Praktijkmanager

Annette Kieft
Doktersassistente

Cecile Stals
Doktersassistente

Natasja Vromans
Doktersassistente

Sandra Smit
Doktersassistent

Akke Prins
Verpleegkundige antroposofische zorg

Jeannette Witte
Verpleegkundige / Praktijkondersteuner Somatiek (POH-S)

Linda Vink
Verpleegkundige Antroposofische Zorg / Praktijkondersteuner Somatiek (POH-S)

Twan Nijenhuis
Verpleegkundige Antroposofische Zorg / Praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ)

Ülker Dogan
Praktijkondersteuner Diabeteszorg

Anja Stam
Praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ)

Caira Dol
Praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ)

Gerlinde Bronda
Praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ)

Lonneke Poels
Praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ)