Nieuws

Lees hier het laatste nieuws.

Zorgverzekering 2019 9 december 2018

Bent u nog op zoek naar een zorgverzekering voor 2019? Wij adviseren u in elk geval een restitutiepolis te nemen. Daarmee heeft u altijd vrije keus voor een behandelaar. Deze…

Bent u nog op zoek naar een zorgverzekering voor 2019? Wij adviseren u in elk geval een restitutiepolis te nemen. Daarmee heeft u altijd vrije keus voor een behandelaar. Deze polissen kosten weliswaar zo’n 6 euro premie per maand extra maar voorkomen wel dat u voor onaangename verassingen komt te staan. Voor antroposofische therapieën is het belangrijk dat de verzekeraar de beroepsgroep heeft erkend. Voor de antroposofische therapieën zijn dat: de NVET voor euritmie, de NVKT voor kunstzinnige therapie en de NVAA voor consultatieve artsen (niet uw huisarts, die valt onder de basisverzekering).

Tot en met 31 december kunt u uw oude zorgverzekering opzeggen, vervolgens heeft u tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Deze gaat dan in per 1 januari. Wilt u weten welke zorgverzekeraar een goede dekking biedt voor antroposofische zorg ? Kijk dan eens bij zorgwijzer‘. De polis van VGZ (via United consumers) en van de OHRA bieden een redelijke dekking tegen een goede premie. Kijk altijd zelf of de polis ook aansluit bij uw persoonlijke situatie.

Kerstviering 29 november 2018

De Antroposofische Vereniging en Gezondheidscentrum Therapeuticum Haarlem nodigen u van harte uit tot het bijwonen van de kerstviering op 18 december, met als thema: De liefde zoekt een woning Wanneer: 18 december…

De Antroposofische Vereniging en Gezondheidscentrum Therapeuticum Haarlem nodigen u van harte uit tot het bijwonen van de kerstviering op 18 december, met als thema:

De liefde zoekt een woning

Wanneer: 18 december 2018
Tijd: 17:00 – 17:30 uur voor de kinderen
20:15 – 22:00 uur voor de volwassen
Locatie: Van Dam Huis
Prinsen Bolwerk 3b

Uitnodiging workshop hoge bloeddruk 15 november 8 november 2018

Bent u ingeschreven bij het Gezondheidscentrum Therapeuticum Haarlem en wilt u meer weten over hoge bloeddruk? Op donderdag 15 november van 15.30 -16.45 uur kunt u gratis een workshop bijwonen….

Bent u ingeschreven bij het Gezondheidscentrum Therapeuticum Haarlem en wilt u meer weten over hoge bloeddruk? Op donderdag 15 november van 15.30 -16.45 uur kunt u gratis een workshop bijwonen.

Hoge bloeddruk is een risicofactor voor het krijgen van hart- en vaatziekten. Tijdens deze inspirerende workshop krijgt u uitleg over wat hoge bloeddruk is en over het belang van een gezonde bloeddruk. Wat kunt u eraan doen als uw bloeddruk te hoog is? Welke aanvullende therapeutische mogelijkheden zijn er vanuit de antroposofische geneeskunde?

De eerstvolgende workshop is op 15 november 2018, van 15.30-16.45u, in ruimte 3.04. Dit is op de 3e etage, er is een lift aanwezig.

Graag aanmelden bij Linda van Santen: 06-41721088 of linda.vansanten@therapeuticumhaarlem.nl

Opening Van Dam Huis 28 augustus 2018

In het laatste weekend van september is de officiële opening van het Van Dam Huis. 

In het laatste weekend van september is de officiële opening van het Van Dam Huis.  (meer…)

Welkom! 30 juli 2018

Welkom op de nieuwe website van gezondheidscentrum Therapeuticum Haarlem. Sinds 30 juli 2018 zijn wij te vinden in het Van Dam Huis, centrum voor Antroposofie en gezondheidszorg. Naast een nieuwe…

Welkom op de nieuwe website van gezondheidscentrum Therapeuticum Haarlem. Sinds 30 juli 2018 zijn wij te vinden in het Van Dam Huis, centrum voor Antroposofie en gezondheidszorg.

Naast een nieuwe locatie en een nieuwe website, is er ook een nieuwe huisstijl, ontwikkeld door Studio Sanne Schuurman. De huisstijl van gezondheidscentrum Therapeuticum Haarlem is een onderdeel van de huisstijl van het Van Dam Huis. Hiermee wordt een nieuwe uitstraling gegeven die past bij de antroposofische gezondheidszorg van deze tijd.