Nieuws

Lees hier het laatste nieuws.

voorlopig geen groepsactiviteiten 17 maart 2020

In navolging van de de overheidsmaatregelen in de aanpak van het coronavirus gaan groepsactiviteiten voorlopig niet door. Dit betreft lezingen, studiegroepen, cursussen, workshops en andere groepsbijeenkomsten.

In navolging van de de overheidsmaatregelen in de aanpak van het coronavirus gaan groepsactiviteiten voorlopig niet door. Dit betreft lezingen, studiegroepen, cursussen, workshops en andere groepsbijeenkomsten.

Antroposofische visie op het Coronavirus 14 maart 2020

Voor een dierenarts zijn coronavirussen iets alledaags, maar nu heeft het coronavirus SARS-CoV 2 de grens voor de mens overschreden. Wat is een virus, hoe valt het het organisme aan…

Voor een dierenarts zijn coronavirussen iets alledaags, maar nu heeft het coronavirus SARS-CoV 2 de grens voor de mens overschreden. Wat is een virus, hoe valt het het organisme aan en hoe kunnen we reageren? Georg Soldner schrijft er over in Das Goetheanum. Voor wie de Duitse taal niet machtig is, is er een Nederlandse vertaling gemaakt.

Corona? 4 maart 2020

Als je in Nederland verkouden bent of longklachten hebt, hoef je je meestal geen zorgen te maken dat je het nieuwe coronavirus (COVID-19) hebt. De kans is groter dat je…

Als je in Nederland verkouden bent of longklachten hebt, hoef je je meestal geen zorgen te maken dat je het nieuwe coronavirus (COVID-19) hebt. De kans is groter dat je een ander griep- of verkoudheidsvirus hebt.

Houdt de standaard hygiënemaatregelen bij virusinfecties in acht:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes (meteen weggooien)
  • Houdt minstens 1,5 meter afstand van mensen die ziek zijn, of als je zelf verkouden of grieperig bent

Deze maatregelen gelden overigens bij alle virussen, ook die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen (Bron RIVM).

De media besteedt veel aandacht aan het coronavirus, met name gericht op wanneer het niet goed afloopt. Wees je bewust dat de meeste mensen, net als een gewone griep, ook een besmetting met het coronavirus goed kunnen doorstaan. Op de site van het RIVM lees je de verschijnselen en wat je dan moet doen. Op thuisarts.nl staat een duidelijk filmpje. Bij de overheid vindt je de meest recente maatregelen. Voor een bredere kijk op het virus kun je ons perspectief lezen.

Cursus leefstijl start 25 februari 14 februari 2020

Wat zijn jouw eet- en leefgewoonten, en hoe kun je die veranderen? Deze cursus biedt de ingrediënten voor een gezonde leefstijl. Toegankelijk voor iedereen, speciaal geschikt bij overgewicht, diabetes en…

Wat zijn jouw eet- en leefgewoonten, en hoe kun je die veranderen? Deze cursus biedt de ingrediënten voor een gezonde leefstijl. Toegankelijk voor iedereen, speciaal geschikt bij overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten. Je hoeft niet ingeschreven te zijn bij het Therapeuticum om te kunnen deelnemen.

Meer info op de website. Aanmelden bij mariette.boersema@therapeuticumhaarlem.nl

Wisseling in het huisartsenteam 23 januari 2020

We verwelkomen Huisarts Sanne Timmerman als waarnemer in de praktijk van dokter Zwart op woensdag, en voor dokter Van Bree op donderdag. Zij neemt de functie over van Lous de Haas,…

We verwelkomen Huisarts Sanne Timmerman als waarnemer in de praktijk van dokter Zwart op woensdag, en voor dokter Van Bree op donderdag. Zij neemt de functie over van Lous de Haas, die haar eigen praktijk in Alkmaar is begonnen. We danken Lous voor de samenwerking en wensen haar en Sanne veel succes in hun nieuwe baan.

Extra arts ! 1 december 2019

We zijn heel blij dat, met ingang van 1 december, Sarah van der Weele ons artsenteam komt versterken. Hieronder stelt zij zich aan u voor: Mijn naam is Sarah van…

We zijn heel blij dat, met ingang van 1 december, Sarah van der Weele ons artsenteam komt versterken. Hieronder stelt zij zich aan u voor:

Mijn naam is Sarah van der Weele en vanaf twee december zal ik werkzaam zijn bij het Therapeuticum Haarlem. In februari 2019 liep ik hier mijn coschap Huisartsgeneeskunde en voelde ik mij als een vis in het water. Het was voor mij een plek met een prettige sfeer, waarbij aandacht voor de gehele mens voorop stond. Dit is iets wat ik gedurende de rest van mijn coschappen gemist heb en na mijn coschap Huisartsgeneeskunde heb proberen door te zetten waar mogelijk. Gedurende het vervolg van mijn studie realiseerde ik me meer en meer dat deze manier van werken goed bij mij past. 

In het profileringsjaar van mijn studie, na de reguliere coschappen, heb ik meer ervaring opgedaan binnen de kindergeneeskunde en de acute psychiatrie. Op beide plekken heb ik het erg naar mijn zin gehad. Ik verbaasde me over de veerkracht die kinderen hadden en haalde veel motivatie uit de vrolijkheid die zij boden op de afdeling. Extra aandacht werd getrokken door de neonatologie, waar zichtbaar was hoe te vroeg geboren kindjes steeds meer een eigen karakter ontwikkelen gedurende de opname en daarna. In de psychiatrie werd mijn aandacht getrokken door de omvangrijkheid van het brein. Echter, miste ik bij beide vakken de verscheidenheid die bij het coschap Huisartsgeneeskunde naar voren was gekomen. 

Bij het Therapeuticum zal ik als ANIOS (arts niet in opleiding tot specialist) aan de slag gaan. Dit betekent dat ik, onder supervisie van de huisartsen, werkzaam zal zijn. Ik kijk er enorm naar uit om te beginnen! 

Vacature voor oproep doktersassistent 28 november 2019

In verband met toegenomen praktijkomvang zijn wij op zoek naar een doktersassistent die ons in tijden van drukte, ziekte en vakantie kan bijstaan. Ben jij op zoek naar een flexibele…

In verband met toegenomen praktijkomvang zijn wij op zoek naar een doktersassistent die ons in tijden van drukte, ziekte en vakantie kan bijstaan. Ben jij op zoek naar een flexibele baan als doktersassistent dan hebben wij een boeiende werkplek te bieden:

(Gepensioneerd) Doktersassistent die als oproep nog wat wil werken

Je werk bestaat uit balie- en telefoonwerkzaamheden, administratieve werkzaamheden en spreekuurverrichtingen.

Functie eisen

  • We denken aan iemand die pas gepensioneerd is of om een andere reden niet meer fulltime werkt maar het wel leuk vindt om af en toe nog met het vak bezig te zijn. Je bent zó ervaren dat je zonder problemen kunt bij springen en een echte ondersteuning kan bieden.

Wat wij bieden

  • Een contract voor de duur van 6 maanden, dan kunnen we samen zien of dit werkt. Je kan een vast aantal uren krijgen of helemaal vrij, net wat jou past.
  • We investeren actief in bijscholing gericht op kwaliteitsverbetering.
  • Een afwisselende patiëntenpopulatie.
  • Salariëring conform de CAO-huisartsenzorg,

Contactinformatie

Wil je aanvullende informatie, dan kun je inlichtingen inwinnen bij:
Anne-Marie van Dolder, Praktijkmanager
Tel: 0683600688

Jouw digitale sollicitatie met cv kun je tot en met 15 december richten aan Anne-Marie van Dolder.
Email: annemarie.vandolder@therapeuticumhaarlem.nl

Verruimde openingstijden Huisartsenpraktijk Christiaanse 2 september 2019

Vanaf september 2019 is de praktijk van Mattijs Christiaanse op alle doordeweekse dagen geopend. Door deze verruimde openingstijden is er weer plaats voor nieuwe patiënten, welke dan ook van harte…

Vanaf september 2019 is de praktijk van Mattijs Christiaanse op alle doordeweekse dagen geopend. Door deze verruimde openingstijden is er weer plaats voor nieuwe patiënten, welke dan ook van harte welkom zijn. Inschrijven is hier mogelijk. Klik daarna op de knop inschrijven.

Mattijs Christiaanse is zelf op dinsdag, woensdag en vrijdag aanwezig. De maandag en donderdag worden ingevuld door vrouwelijk huisarts Annerose Kunenborg, die vanuit eenzelfde visie werkt.

Start Mamacafé 6 september 2019 29 augustus 2019

Bureau Ouder- & Kindzorg organiseert vanaf september 2019 het Mamacafé: een ontspannen ontmoeting voor moeders met jonge kinderen. Elke eerste vrijdag van de maand bij Vrij Waterland. U kunt de…

Bureau Ouder- & Kindzorg organiseert vanaf september 2019 het Mamacafé: een ontspannen ontmoeting voor moeders met jonge kinderen. Elke eerste vrijdag van de maand bij Vrij Waterland. U kunt de flyer met meer informatie downloaden.

Kunstzinnig door de seizoenen 23 augustus 2019

Een nieuw jaar, een nieuwe activiteit: Elke vrijdagochtend neemt Silvia Pedrotti je op kunstzinnige wijze mee door de seizoenen. Het is een doorlopende activiteit en je hoeft je niet in…

Een nieuw jaar, een nieuwe activiteit: Elke vrijdagochtend neemt Silvia Pedrotti je op kunstzinnige wijze mee door de seizoenen. Het is een doorlopende activiteit en je hoeft je niet in te schrijven. Iedereen mag meedoen. Meer info…

Aankondiging; versterking van het huisartsenteam. 8 juli 2019

Wij zijn heel blij dat vanaf 1 september huisarts Maaike Timmers komt werken in Huisartsenpraktijk Peters. Maaike werkt vanaf die datum elke donderdag en vrijdag. Jose Peters is aanwezig op…

Wij zijn heel blij dat vanaf 1 september huisarts Maaike Timmers komt werken in Huisartsenpraktijk Peters. Maaike werkt vanaf die datum elke donderdag en vrijdag. Jose Peters is aanwezig op maandag, dinsdag en woensdag. De praktijk zal hierdoor ook op dinsdagmiddag open gaan.
De versterking is zeer welkom vanwege toenemende zorgvraag in de praktijk en de afronding van de antroposofische artsen opleiding van huisarts José Peters. Maaike Timmers heeft affiniteit met de antroposofische geneeskunst en wij kennen haar als een kundig huisarts die goed in ons team en bij onze patiënten past.
Wij bedanken Annerose Kunenborg voor haar jarenlange inzet en betrokkenheid in de praktijk.

Vanaf 15 april kunt u bij alle huisartsen een e-consult aanvragen en e-recepten bestellen! 17 april 2019

U kunt nu makkelijk en veilig een vraag stellen aan uw huisarts via e-consult. Ook kunt u veilig en elektronisch uw herhaalrecepten aanvragen. Ga daarvoor eerst naar de webpagina van…

U kunt nu makkelijk en veilig een vraag stellen aan uw huisarts via e-consult. Ook kunt u veilig en elektronisch uw herhaalrecepten aanvragen. Ga daarvoor eerst naar de webpagina van uw eigen huisarts. Daar meldt u zich éénmalig aan, waarna u gebruik kunt maken van deze service.

Huisarts M. Christiaanse heeft ruimte voor nieuwe patiënten 24 januari 2019

Huisarts M. Christiaanse en zijn vrouwelijke collega in de praktijk, huisarts A. Kunenborg, werken samen met de therapeuten van het Therapeuticum Haarlem. Vanaf heden heeft huisartsenpraktijk Christiaanse ruimte voor nieuwe…

Huisarts M. Christiaanse en zijn vrouwelijke collega in de praktijk, huisarts A. Kunenborg, werken samen met de therapeuten van het Therapeuticum Haarlem. Vanaf heden heeft huisartsenpraktijk Christiaanse ruimte voor nieuwe patiënten.
De praktijk van huisarts M. Christiaanse kenmerkt zich door kleinschaligheid, door verder kijken dan de neus van de traditionele geneeskunde lang is, door aanvulling van de reguliere geneeskunde vanuit een antroposofische visie.

Klik hier voor meer informatie over de praktijk, om je in te schrijven en om een kennismakingsgesprek in te plannen. En klik hier voor meer achtergrondinformatie over Mattijs Christiaanse.

E-consult én online herhaalrecepten bij Huisartsenpraktijk Peters 14 januari 2019

Vanaf 19 januari bestaat de mogelijkheid, voor patiënten van Huisartsenpraktijk Peters, om online vragen te stellen aan uw huisarts via E-consult en herhaalrecepten aan te vragen. Voor meer informatie verwijzen…

Vanaf 19 januari bestaat de mogelijkheid, voor patiënten van Huisartsenpraktijk Peters, om online vragen te stellen aan uw huisarts via E-consult en herhaalrecepten aan te vragen. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van Huisartsenpraktijk Peters, of klik hier.

Opening Van Dam Huis 28 augustus 2018

In het laatste weekend van september is de officiële opening van het Van Dam Huis. 

In het laatste weekend van september is de officiële opening van het Van Dam Huis.  (meer…)