Covid vaccinaties

Inmiddels is het vaccineren door de huisartsen voor onze praktijken achter de rug. We kijken terug op twee zeer geslaagde vaccinatiedagen, en een aantal ‘bezemrondes’. We werkten dit jaar voor het eerst met de vaccinatieplanner, en hoewel er zeker kinderziektes waren, zijn we over het algemeen zeer tevreden over de planner. We hebben dan ook besloten deze ook tijdens de griepvaccinaties in te zetten. Indien u toestemming heeft gegeven om uw vaccinatiegegevens door te geven aan het RIVM, kunt u op https://mijn.rivm.nl/vaccinaties/login uw vaccinatiegegevens terugvinden.

Heeft u maar 1 vaccinatie gehad, omdat u eerder covid doormaakte, of had u in de afgelopen 6 maanden een positieve PCR test of een positieve antistof test, dan kunt u een QR code krijgen via de huisarts. Stuur daartoe een mail met uw gegevens naar assistent.therapeuticum@gmail.com. Deze QR code kunt u dan weer uploaden in de corona check app op uw telefoon.

Over de landelijke coördinatie waren we helaas helemaal niet tevreden. We moesten steeds uit de krant vernemen hoe het vaccineren in zijn werk ging, zodat we vaak pas na enkele dagen een gericht antwoord aan onze patiënten konden geven. Dat daar veel behoefte aan was, bleek wel uit de stortvloed van telefoontjes die we na elke wijziging kregen. We zijn blij dat er voor nu weer even rust komt.