Nieuwe ANIOS

Met ingang van 1 juni 2021 is Sarah van der Weele opgevolgd door Isabelle Nijskens . Isabelle werkt zelfstandig als basisarts, onder supervisie van de huisartsen. Hieronder stelt zij zichzelf voor.

Mijn naam is Isabelle Nijskens en vanaf half mei ben ik werkzaam als basisarts bij het Therapeuticum Haarlem. In december 2019 studeerde ik af aan de Universiteit Maastricht. Gedurende mijn coschappen werd duidelijk dat ik een brede interesse heb en mijn enthousiasme met name groeide binnen de beschouwende vakken waaronder neurologie, interne geneeskunde en huisartsgeneeskunde. Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan als arts bij de Interne Geneeskunde in het Flevoziekenhuis in Almere. Daar heb ik ruim een jaar met veel plezier gewerkt op niet alleen de interne afdelingen maar ook op de MDL-, long- en corona afdeling. De brede kijk op de patiënt beviel me heel goed maar ik miste het uitgebreide contact met patiënten. Dat maakt dat ik nu gekozen voor de huisartsgeneeskunde. Ik hoop er tijdens deze periode achter te komen of dit vak ook hetgeen is waar ik me in wil specialiseren.

Tijdens mijn zoektocht naar een geschikte praktijk die aansloot bij mijn wensen kwam ik het Therapeuticum tegen. Wat mij al snel opviel was de aandacht voor de mens als geheel en dat trok me direct aan. Antroposofie is iets waar ik niet mee in aanraking ben gekomen tijdens mijn opleiding maar zie ik wel als waardevolle toevoeging aan mijn basiskennis en ook daarin staat de mens als geheel centraal.
Bij het Therapeuticum werk ik als ANIOS (arts niet in opleiding tot specialist) onder supervisie van de huisartsen. De eerste maand zit er al op en ik heb het enorm naar mijn zin!