Nieuwe cursus Leefstijl

Met ingang van dinsdag 16 november starten wij met een nieuwe leefstijlcursus namelijk met de gecombineerd leefstijlinterventie (GLI) SLIMMER, een programma om gezonder te eten en meer te bewegen.
Het Slimmer programma duurt 2 jaar en wordt geheel vergoed vanuit de basisverzekering.

Wat kunt u verwachten:
U krijgt 2 jaar individuele en groepsbegeleiding van een diëtist, een fysiotherapeut en leefstijlcoach. Het eerste halfjaar is intensief, daarna bekijkt u samen hoe u een gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

U volgt het eerste halfjaar een wekelijkse groepsles bij de fysiotherapeut. U begint rustig met bewegen en bouwt de beweging geleidelijk op.

U heeft een aantal afspraken met de diëtist in het eerste halfjaar.

Om de goede leefstijl te kunnen behouden krijgt u ook 1,5 jaar begeleiding van een leefstijlcoach waarbij niet alleen aandacht is voor voeding en beweging maar ook voor slaap en ontspanning.

Wij bieden daarnaast nog extra ondersteuning. Zo volgt u ook een aantal keer euritmie en zijn er een aantal groepsbijeenkomsten die worden verzorgd door de praktijkondersteuner.

Wie kan meedoen?
SLIMMER is een programma voor volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) en een verhoogd risico op type 2 diabetes of hart- en vaatziekten en volwassenen met obesitas (BMI 30-40). Daarnaast is het belangrijk dat iemand in staat is een leefstijlprogramma te volgen.

Meedoen gaat als volgt:
Meld u aan bij uw huisartsenpraktijk en vraag of u in aanmerking komt voor deelname aan de GLI Slimmer. Uw huisarts kan u dan na goedkeuring (indien u voldoet aan de criteria) verwijzen.
Na ontvangst van de verwijzing nemen wij contact met u op en maken een afspraak voor een intakegesprek om vast te stellen of u in aanmerking komt voor het volgen van het 2 jaar durende programma.

Startdatum:
Wij starten met de eerste groep op dinsdag 16 november.
Tijdstip: 16.30-18.00 uur

Voor meer informatie kunt u ook kijken op de website www.nogslimmer.nl

Wij hopen u te zien op 16 november
Mariette Boersema diëtist en leefstijlcoach
Annemiek Vloon fysiotherapeut en leefstijlcoach in opleiding
Anneke Kraakman euritmie therapeut
Twan Nijenhuis praktijkondersteuner