Nieuwe cursus Leefstijl

Met ingang van dinsdag 7 december (of dinsdag 11 januari, afhankelijk van het aantal aanmeldingen) starten wij met een nieuwe leefstijlcursus namelijk met de gecombineerd leefstijlinterventie (GLI) SLIMMER, een programma om gezonder te eten en meer te bewegen.
Het Slimmer programma duurt 2 jaar en wordt geheel vergoed vanuit de basisverzekering.

Wat kun je verwachten:
Je krijgt 2 jaar individuele en groepsbegeleiding van een diëtist, een fysiotherapeut en leefstijlcoach. Het eerste halfjaar is intensief, daarna bekijk je samen hoe je een gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

Je volgt het eerste halfjaar een wekelijkse groepsles bij de fysiotherapeut. Je begint rustig met bewegen en bouwt de beweging geleidelijk op.

Je hebt een aantal afspraken met de diëtist in het eerste halfjaar.

Om de goede leefstijl te kunnen behouden krijg je ook 1,5 jaar begeleiding van een leefstijlcoach waarbij niet alleen aandacht is voor voeding en beweging maar ook voor slaap en ontspanning.

Wij bieden daarnaast nog extra ondersteuning. Zo volg je ook een aantal keer euritmie en zijn er een aantal groepsbijeenkomsten die worden verzorgd door de praktijkondersteuner.

Wie kan meedoen?
SLIMMER is een programma voor volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) en een verhoogd risico op type 2 diabetes of hart- en vaatziekten en volwassenen met obesitas (BMI 30-40). Daarnaast is het belangrijk dat iemand in staat is een leefstijlprogramma te volgen.

Meedoen gaat als volgt:
Meld je aan bij je huisartsenpraktijk en vraag of je in aanmerking komt voor deelname aan de GLI Slimmer. Je huisarts kan je dan na goedkeuring (indien je voldoet aan de criteria) verwijzen.
Na ontvangst van de verwijzing nemen wij contact met je op en maken een afspraak voor een intakegesprek om vast te stellen of je in aanmerking komt voor het volgen van het 2 jaar durende programma.

Startdatum:
Wij starten met de eerste groep op dinsdag 7 december.
Tijdstip: 16.30-18.00 uur

Voor meer informatie kun je ook kijken op de website www.nogslimmer.nl

Wij hopen je te zien op 7 december
Mariette Boersema diëtist en leefstijlcoach
Annemiek Vloon fysiotherapeut en leefstijlcoach in opleiding
Anneke Kraakman euritmietherapeut
Twan Nijenhuis praktijkondersteuner