Na een jaar

Een paar maanden geleden was ik naar kaarten aan het kijken in het winkeltje beneden, en raakte even aan de praat met één van de medewerkers. Toen duidelijk werd dat ik al een tijdje als GZ-psycholoog werkzaam ben in het Therapeuticum, vroeg ze mij of ik mij schriftelijk wilde introduceren via de nieuwsbrief. Dus bij deze…!

In januari 2021 ben ik begonnen als opvolgster van Henriëtte Dekkers. Een goede vriendin van mij, die werkt als antroposofisch psychotherapeut, had me bij haar geïntroduceerd. Het gesprek met Henriëtte heb ik beleefd als warm, direct en levendig. Ik wist nog niet zoveel van de antroposofie, behalve dat een aantal elementen mij bijzonder aansprak. Zoals de aandacht voor het geestelijke, niet direct waarneembare leven, de biodynamische landbouw, het respect en de aandacht voor de natuur in het algemeen en de wereld van de kunsten. Zelf heb ik als innerlijke ontwikkelingsweg tot nu toe vooral inspiratie gevonden in het boeddhisme en het Padwerk. Daarnaast ben ik gek op dieren, buiten zijn en ben ik een muziek- en kunstliefhebber. Ik woon in Haarlem, samen met mijn vriend en heb geen kinderen.

De sfeer in het gebouw vond ik meteen heel prettig en de mensen vriendelijk. De kamer waar ik werk voelde direct goed, met uitzicht op een grote boom, veel lucht en (met het raam dicht) een rustige atmosfeer. Ik merkte wel dat ik – mede door corona – niet zo veel contact had met collega’s. Aan de ene kant houd ik er wel van om mijn eigen gang te kunnen gaan, en ben ik gewend zelfstandig te werken, maar regelmatig overleg met collega’s vind ik ook belangrijk en plezierig. Inmiddels heb ik met een aantal collega’s overlegmomenten en intervisie ingepland. En als het mooier weer wordt, is een
gezamenlijke wandeling in het park ook niet verkeerd!

Sinds september volg ik de Basismodule Antroposofie. Een wereld gaat voor mij open. De lessen vind ik heel inspirerend en soms ook verwarrend en veel vragen oproepend…Maar ik houd er steeds een gevoel van energie en plezier aan over. Mijn blik op de mens en ook die op psychische en fysieke verstoringen is ruimer en rijker geworden. Ik voel me dankbaar voor deze nieuwe kennis en ervaringen. Wordt vervolgd…!

Hartelijke groet,
Carola van Dijk