Huisartsenpost: alleen voor SPOED

De spoedpost, voor huisartsenzorg na 17 uur en in het weekend, krijgt (te) veel niet spoedvragen te verwerken. Daarom zijn de wachttijden aan de telefoon lang, de diensten overvol en zwaar en dreigen de huisartsen overbelast te raken. U las er vast al over in het nieuws. Daarom doet de spoedpost een dringend beroep om alleen contact op te nemen bij levensbedreigende situaties, óf nadat u de website: http://www.moetiknaardedokter.nl hebt geraadpleegd.

Kort Geding tegen Zilveren Kruis.

Op woensdag 30 maart zou het kort geding dienen tegen Zilveren Kruis vanwege de vergoeding van de praktijkondersteuners, u las er eerder al over in de nieuwsbrief. Zilveren Kruis heeft echter in de afgelopen periode aan alle eisen van de huisartsen gehoor gegeven. Zo kunnen de huisartsen weer kiezen voor de vergoedingsregels van 2021, worden zij gecompenseerd voor het verlies in het eerste kwartaal en behouden de huisartsen in Friesland hun oude vergoeding voor de ouderenzorg. Al met al een grote overwinning!

Voor het therapeuticum betekende het wegvallen echter toch een verlies. Na het vertrek van Isabelle Nijskens als ANIOS hebben de huisartsen van het therapeuticum besloten om geen opvolger aan te nemen. De financiering door de zorgverzekeraar is dermate instabiel en onbetrouwbaar gebleken, dat we geen nieuwe ANIOS kunnen aanstellen.

Isabelle heeft ondertussen een nieuwe werkplek gevonden bij een huisarts in Overveen, waar zij tevens begonnen is aan de huisartsenopleiding. Wij wensen haar daar veel succes en zijn dankbaar voor het werk dat zij voor ons gedaan heeft.

Avondspreekuur

Misschien heeft u het al gemerkt: op donderdagavond hebben dokter Zwart en dokter Peeters avondspreekuur. U kunt hiervoor, net als voor het gewone spreekuur, een afspraak maken via de assistente of online. Aan het avondspreekuur zijn geen extra kosten voor u verbonden, de huisartsen krijgen van de zorgverzekeraar wel een kleine opslag.