Bob van Kuik

Na eerder al geregeld te hebben waargenomen voor de artsen in het Therapeuticum, werk ik sinds maart 2022 elke vrijdag met veel plezier in de praktijk van Christof Zwart.

Ik ben geboren en opgegroeid in Haarlem en heb na mijn geneeskundestudie in Leiden een jaar gewerkt in het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam op de afdelingen interne geneeskunde, cardiologie en longgeneeskunde en op de spoedeisende hulp. Ik heb er toen voor gekozen om huisarts te worden vanwege het contact met patiënten, dat vaak persoonlijk en langdurig is. Ik vind het dan ook belangrijk om betrokken te zijn als huisarts. Daarnaast spreekt de variatie in het werk mij aan.

Het laatste jaar van de huisartsopleiding heb ik gevolgd in een antroposofische praktijk (bij Bart Janssen in Leiden) en zodoende heb ik enige ervaring opgedaan met de antroposofische geneeskunde. Wat me daarin aanspreekt zijn de persoonlijke aandacht voor de patiënt en het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Dat sluit aan bij mijn persoonlijke visie en werkwijze.

Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn jonge gezin. Daarnaast sport ik graag en ben ik een filmliefhebber.