Lonneke Poels

 

Ik ga per 7 juli op de woensdag en donderdag als POH GGZ werken in het Van Dam Huis. Ik werk al vele jaren bij PsyQ Leiden als psycholoog en ga daar dan 2 dagen minder werken. Al een tijd heb ik behoefte aan iets nieuws en het Van Dam Huis is zeker nieuw voor mij.  Het betrekken van lichaam geest en ziel spreekt me erg aan en is voor mij logisch.  Ik ben benieuwd hoe dat er vanuit de antroposofische invalshoek uitziet.

Het lijkt me boeiend in zo’n dynamische omgeving te werken, ook al heb ik gemerkt op de Heidag dat het soms te dynamisch kan zijn en de werkdruk vaak te hoog is.

Voor mijn werk bij PsyQ heb ik gewerkt bij de Rutgers Stichting (voor diegene die dat nog kennen) en in de re-integratiesector.

Ik heb me verder geschoold in schematherapie, emotieregulatie en traumabehandeling en heb een opleiding gevolgd voor lichaamsgerichte therapeut. De basis was de bio-energetica van Alexander Lowen. Daarnaast opleidingen gedaan in Mindfulness en Acceptance en Commitment therapie. Ik vind het erg belangrijk het systeem te betrekken bij de problemen waarmee een client zich aanmeldt.

Ik hoop dat ik vanuit mijn ervaring kan bijdragen aan de behandeling van cliënten met diverse problematiek.  Ook hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan meer speelsheid en ontspanning in het Van Dam Huis. Het werd al geopperd tijdens de Heidag: een inklapbare tafeltennistafel waar tijdens pauzes een balletje geslagen wordt en rond de tafel gerend kan worden. Een en al spanningsreductie!