Geef jezelf een boost, beweeg gezond!

Euritmiecursus Versterk je Weerstand

Een mens is gebouwd om te bewegen. We klaren weer op, krijgen weer lucht, of worden juist rustig en warm als we bewegen. Je weet weer dat je voeten hebt en dat jij de kapitein van dit zeer unieke schip bent. Dit unieke drukt zich ook uit in onze immuniteit.

We bewegen dagelijks met name vooruit; de voeten armen en benen staan vooruit, alle zintuigen staan aan de voorkant van de gestalte. Toch nemen we in de euritmie de achterkant van ons lichaam steeds mee in de beweging. Is de voorkant de actieve kant, zo kun je de achterkant de rustige, de nachtkant noemen. Het luisterende, achter, en het concrete, vóór, in de beweging verbind je met elkaar. Zodat je op adem kunt komen, we zijn nu eenmaal burgers van twee werelden. En dat je weer een beetje wordt zoals je bedoeld was, mens.

Deze cursus is voor beginners maar ook mensen die eerder aan de cursus hebben deelgenomen.

Op vrijdag van 13.00-14.00 uur, Van Dam Huis beneden in de zaal. Max 10 deelnemers.

Data: 2/9, 9/9, 16/9 23/9, 30/9, 7/10, 14/10

Kosten: € 70,00 contant aan het begin van de cursus.

Aanmelden bij anneke.kraakman@therapeuticumhaarlem.nl