Leefstijlcursus Slimmer

Start: Dinsdag 6 september 2022

In september starten wij weer met de leefstijlcursus Slimmer. Slimmer begeleidt mensen naar een gezonde leefstijl. Bij onvoldoende aanmeldingen zal de cursus verplaatst worden naar oktober.

Gezond eten, voldoende bewegen, en een gezond gewicht zijn voor iedereen belangrijk en maakt je minder kwetsbaar voor ziekten. Het Slimmer programma is een tweejarig programma en wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraars.(een verwijzing van de huisarts is noodzakelijk!)

Wat houdt meedoen in?
Je krijgt 2 jaar begeleiding van een diëtist, fysiotherapeut en leefstijlcoach. Het eerste halfjaar is intensief, je volgt groepslessen bewegen bij de fysiotherapeut en groepsgesprekken met de diëtist. Daarnaast kom je ook een aantal keer voor individuele gesprekken naar de diëtist.

De diëtist houdt rekening met je persoonlijke omstandigheden en stelt een individueel voedingsadvies voor je op waarmee je aan de slag gaat. Bij de fysiotherapeut werk je samen met anderen toe naar het behalen van de beweegrichtlijnen voor volwassenen. Je begint rustig afhankelijk van je wensen en mogelijkheden.

Na 6 maanden maak je kennis met de buurtsportcoach. Dit is iemand die je ondersteunt en begeleidt naar passende beweegactiviteiten bij je in de buurt. Ook voer je gesprekken met de leefstijlcoach die je ondersteunt om je gezonde gedrag vast te houden.

Om deel te kunnen nemen heb je een verwijzing nodig van de huisarts. Na ontvangst van de verwijzing kun je contact opnemen met de diëtist/leefstijlcoach (Mariette Boersema) voor het maken van een afspraak voor een intake gesprek. Tijdens het intake gesprek bekijken we samen of je in aanmerking komt voor deelname aan het programma.

De cursus start op 6 september (bij voldoende aanmeldingen) op dinsdag (wekelijks) van 16.30-18.00 uur.

Kijk voor meer informatie eens naar het volgende filmpje:
https://youtu.be/xXjIKlMi_28
https://www.youtube.com/watch?v=C6Kbkhwj8Pg

Voor meer informatie kun je bellen naar Mariette Boersema: 023-2053012 of mailen naar: ln.me1716129943lraah1716129943mucit1716129943uepar1716129943eht@k1716129943eitet1716129943eid1716129943