Oproep om gebruik te maken van de digitale ondersteuning van de huisartspraktijken

Je hebt het vast wel eens gemerkt: soms sta je té lang in de wacht voor je de assistente kan spreken. We doen er van alles aan om daar structureel verbetering in te krijgen. Daarbij kan je ons helpen! De huisartspraktijken maken allemaal gebruik van een digitaal platform: zorgonline. Je kunt op die manier uitslagen bekijken, een afspraak inplannen, een vraag stellen (e-consult) of herhaalrecepten aanvragen. Dat scheelt wachten aan de telefoon en geeft daarbij ook minder druk op de assistentes.

Binnenkort sturen we iedereen die telefonisch zijn recepten besteld een mail met een link om de beveiligde koppeling met het dossier te maken. Als je die link activeert ben je gekoppeld. Wilt je de koppeling niet, dan negeer je de mail en vervalt de geldigheid van de link. Als je de assistente aan de lijn hebt, mag je haar ook vragen om die link te sturen.

Hopelijk kunnen we zo met zijn allen de bereikbaarheid van de praktijk op peil houden.

Met dank, namens de artsen,

Christof Zwart