NIEUWS VANUIT ’t WINKELTJE

NIEUWS VANUIT ’t WINKELTJE

Nieuwe lenteboeken en een klassieker:

Sonja’s kippen’ door Phoebe Wahl
Sonja zorgt met veel liefde voor drie kleine kuikens. Ze voedt ze, beschermt ze en knuffelt ze. Overal waar Sonja naartoe gaat, dartelen de kuikens om haar heen. Onder haar hoede groeien de kuikens uit tot hennen en ze geven Sonja zelfs een prachtig cadeau: een ei! Op een nacht hoort Sonja geluiden uit het kippenhok komen en ontdekt ze dat een van haar kippen verdwenen is. Wat zou er met de kip zijn gebeurd?

Phoebe Wahl laat in ‘Sonja’s kippen’ op prachtige wijze de samenhang in de natuur zien en wat het inhoudt om voor een ander wezen te zorgen. Eerder verschenen al ‘Heksje Hazel’ en ‘Muisjes van papier’ van Phoebe Wahl.

 

‘Het huisje dat verhuisde’ door Virginia Burton
Er was eens een huisje heel ver van de stad. Het stond op een heuvel tussen appelbomen en was heel tevreden. Naarmate de jaren verstreken werden er meer wegen en gebouwen om het huisje gebouwd.

Het huisje wist niet of het het wel zo leuk vond om in de stad te wonen. Gelukkig kwam er op een dag een meisje dat besloot het huisje te verhuizen.


‘De blauwe zangvogel’
door Vern Kousky
Een vertederend prentenboek over het vinden van je eigen stem.
Het is lente en een jonge zangvogel luistert naar de uitgelaten melodieën van haar broertjes en zusjes. Ze wil niets liever dan zelf ook meezingen, maar ze weet nog niet precies welke toon ze zal kiezen. Haar moeder moedigt haar aan om het nest te verlaten en uit te zoeken welk lied bij haar past. Moedig en vastberaden vliegt de jonge vogel weg van het gouden eiland waar ze woont en vraagt om advies aan een kraanvogel, een uil en een kraai die er nogal eng uitziet, tot ze eindelijk haar eigen unieke klank vindt.

De blauwe zangvogel is een filosofisch prentenboek over waarom je soms je vleugels moet uitslaan om te verkennen wie je eigenlijk bent. Prachtig vertaald door Tjibbe Veldkamp.

 

‘Het bijenboekje’ door Jakob Streit
In deze klassieker maakt de kleine Koen het leven van de bijen mee door het jaar heen. Hij ziet hoe de bijen uit hun winterslaap worden gewekt, hoe zij met hun stuifmeelklompjes de bijenkast binnengaan, hoe het volk gaat zwermen, en hij mag zijn grootvader helpen de bijen te verzorgen.

————————————————————-

Van Pasen naar Hemelvaart en Pinksteren

 

Brochure ‘Van Pasen naar Hemelvaart naar Pinksteren’  door de  Zonnejaargroep
Een brochure over inhoud en achtergronden van Hemelvaart en Pinksteren. Ook met een beschrijving van volksgebruiken (dauwtrappen, de meiboom) en natuurlijk met liedjes, recepten en knutselideeën.
Een kleurige brochure (36p) om samen met kinderen zinvol te vieren.

Wat gebeurt er eigenlijk na Pasen? Hemelvaart en Pinksteren zijn onlosmakelijk verbonden met Pasen, toch zijn deze jaarfeesten minder bekend. In deze brochure worden de achtergronden en tradities van Hemelvaart en Pinksteren beschreven.

‘Pinksteren- het feest van de vrije individualiteit’ door Rudolf Steiner

Wat is de betekenis van Pinksteren? Hoe komen we nader tot het raadsel van het pinksterfeest, het moeilijk te doorgronden feest, dat toekomstkarakter heeft? En wat zijn die vurige tongen eigenlijk?

In drie voordrachten ontvouwt Steiner de visie van de geesteswetenschap op Pinksteren. Hij schetst o.a. de relatie van de Heilige Geest met het vrije individu; en met de elementenwezens. Het raadsel van Pinksteren wordt hier voor ons ontsluierd.

————————————————-
Nieuw binnen:

-Meerkaartenhouders in twee formaten- een kaarthanger om te gebruiken voor onze prachtige kinder- en kunstkaarten, foto’s, geboortekaartjes,….
-Diverse mooie houten wissellijstjes voor kaarten en wissellijsten voor A4,
-Vrolijke 100% katoenen tasjes,
-Lieve popjes in draagtasjes van wol,
-Ons aanbod van seizoenspopjes van vilt en de beroemde Ambrosiuspopjes groeien bij ons altijd met het seizoen mee.

————————————————

 

Wie wil ons enthousiaste winkelteam komen versterken?
Wij zoeken vrijwilligers voor ’t Winkeltje voor een vast dagdeel per week en iemand die af en toe wil invallen.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Aggie Adema-Huitema : ln.ll1718887396a4sx@1718887396ameda1718887396.eigg1718887396a1718887396

 

————————————————————————————

Volg je ons al op instagram.com/antroposofischwinkeltjehaarlem voor het laatste nieuws, inspiratie en om een indruk te krijgen van het leukste aanbod van het winkeltje?

 

Aanbod van ‘t Winkeltje

Naast bovenstaande artikelen, kun je altijd bij ons terecht voor zelfzorgmiddelen en oliën, o.a. voor massage en inwrijvingen.

Verder bieden we een ruim aanbod aan antroposofische boeken, kunst- en kinderkaarten, seizoentafelfiguren, Waldorfpoppen, knutselmaterialen, kleine cadeauartikelen en wollen/ zijden babybasiskleding.

 

Openingstijden ’t Winkeltje:

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 9 tot 16 uur geopend.

Tijdens de schoolvakanties en op feestdagen zijn wij zijn gesloten.

Dat betekent dat we nu t/m zondag 7 mei gesloten zijn, tijdens de Hemelvaartvakantie donderdag 18 mei t/m zondag 21 mei én tweede Pinksterdag 29 mei gesloten zijn.