Van de tuingroep

In de herfst van het vorige jaar is op het dak van de eerste verdieping, daar waar de artsen hun spreekkamers hebben, een groendak aangelegd. Na het plaatsen van een ondergrond zijn er matten met sedum en zaden van diverse kruiden en wilde bloemen gelegd. Wanneer je nu vanaf de 2e etage op het dak kijkt zie je een zee van gele, rode en groene kleuren. De sedum bloeit volop, andere gewassen steken er tussenuit.

Groendaken zorgen voor het optimaal vasthouden van regenwater. Het werkt warmte- en geluidsisolerend.

De planten nemen overdag Co2 op en geven zuurstof af, waardoor de luchtkwaliteit wordt verbeterd. Bovendien geeft het diverse planten en dieren meer leefruimte. Op ons groendak zien we nu dan ook dat er heel veel bijen op af komen.

Het is de moeite waard om op de 2e etage even een kijkje te nemen op des nieuwe aanvulling van de tuin.