Een voordracht over euthanasie van een antroposofisch internist uit Duitsland

Een voordracht over euthanasie van een antroposofisch internist uit Duitsland

Ik merk in de praktijk dat oudere mensen zich soms zorgen maken over hun toekomst. Men wil graag weten hoe het einde van het leven zal zijn en een van de vragen is soms hoe ik sta tegenover euthanasie. Tegenwoordig geef ik dan regelmatig een van de gezichtspunten mee, nr 63, met de titel : “De andere kant van euthanasie, maakt het uit hoe je sterft?”

ABC Boekenservice – ABC Boekenservice (abc-antroposofie.nl)

Een jaar geleden hield internist Matthias Girke een voordracht over euthanasie, in Duitsland wordt dat assistierter Suizid genoemd. In de voordracht belicht hij vele aspecten van de dood, stervensbegeleiding, het sterven, euthanasie en hij vertelt over spirituele gezichtspunten wat betreft het sterven. Ik vind de voordracht zeer de moeite waard. Helaas is hij alleen in het Duits, zonder vertaling, maar wellicht zijn er toch mensen die het Duits voldoende machtig zijn, hij spreekt langzaam en duidelijk.

(106) Assistierter Suizid – Dr. Matthias Girke – YouTube

 

Vriendelijke groet Marion van Bree, huisarts