NIEUWS UIT ’t WINKELTJE

NIEUWS UIT ’t WINKELTJE

We zijn blij om mee te delen dat we na de zomervakantie van maandag tot en met vrijdag weer geopend zijn. Zie voor de tijden bij ‘Openingstijden ’t Winkeltje’.


Boeken van Mieke Mosmuller:

Leer denken!
Nadenken kunnen we allemaal, maar nadenken is iets anders dan het denken dat ons het vermogen geeft onderscheid te maken tussen waarheid en onwaarheid. Dit waarheidsdenken kun je leren, maar je moet er wel wat voor doen! In Leer Denken! wordt inzicht gegeven in ons huidige denken en door oefening getracht dit denken te ontwikkelen. Voor iedereen die zich afvraagt waar de waarheid gevonden kan worden, is dit boek een uitstekend begin.

Leer  voelen!
Met de waarheid valt niet te spotten, niet te spelen, je kunt de waarheid niet anders maken dan zij is. De waarheid heeft met beleving te doen – in die beleving meen je te weten of iets waar is, of iets niet waar is of dat je het niet kunt beoordelen. Waar kunnen we dit waarheidsbeleven vinden? Leer Voelen! beschrijft de techniek om te komen tot een actief waarheidsbeleven. Dit beleven leeft in het voelen. Waarheidsgevoel is er vanzelf. Je hoeft alleen te leren hoe je je voor de beleving van de waarheid kunt openstellen. Van intuïtie tot sterk waarheidsbeleven: het ware voelen kun je leren!

Doen!
We leven in een steeds meer virtuele wereld, waarbij we meer met ons hoofd bezig zijn en onze ledematen alleen voor het hoognodige gebruiken. De automatisering heeft veel handelingen overbodig gemaakt. Dat is aan de ene kant een zegen, want daardoor is er veel meer gelegenheid om de tijd te gebruiken voor echt menselijke zaken, zoals cultuur en spiritualiteit. Maar we weten natuurlijk aan de andere kant wel dat de automatisering van het denken, de computer, ook een groot gevaar met zich meebrengt.
“Doen!” geeft oefeningen waarmee wij ons handelen, dat vanuit de wilsimpuls ontstaat, tot ontwikkeling kunnen brengen

Mieke Mosmuller is arts en filosoof. Zij heeft meer dan 50 boeken gepubliceerd, waarvan een aantal tevens in het Duits, Engels, Frans en Deens.

————————————————————————————

Aanbod en openingstijden

Volg je ons al op Instagram voor de laatste informatie, inspiratie en om een indruk te krijgen van het leukste aanbod van het winkeltje?

Aanbod van ’t Winkeltje
Naast bovenstaande artikelen, kun je altijd bij ons terecht voor zelfzorgmiddelen en oliën, o.a. voor massage en inwrijvingen.
Verder bieden we een ruim aanbod aan antroposofische boeken, kunst- en kinderkaarten, seizoentafelfiguren, Waldorfpoppen, knutselmaterialen, kleine cadeauartikelen en wollen/zijden babybasiskleding.

Openingstijden ’t Winkeltje

Maandag:    9 – 16  uur
Dinsdag:      9 – 16 uur
Woensdag:  9 – 14 uur
Donderdag: 9 – 14 uur
Vrijdag:        9 – 14 uur

Wij zijn gesloten tijdens schoolvakanties en feestdagen, dat betekent dat we tijdens de zomervakantie van zaterdag 22 juli tot en met zondag 3 september gesloten zijn.
Graag openen we onze deuren op maandag 4 september!