Brief van een huisarts over de Keerkring

Beste mensen

Over onze trouwe patiëntenvereniging De Keerkring

Ziet u in de wachtkamer wel eens onze mooie, door de Keerkring in kleur geprinte nieuwsbrieven liggen? Leest u wel eens de bijdragen van de Keerkring in de nieuwsbrief van het Van Dam Huis? Deze bevat informatie over het Solidariteitsfonds, lezingen, verkrijgbaarheid van antroposofische geneesmiddelen, boeken aangaande antroposofische gezondheidszorg, interessante nieuwsbrieven en websites met betrekking tot zelfzorg én zelfzorg bij ziekte en antroposofische zorg in de buurt. Wist u dat er vanuit de Keerkring actief meegedacht werd en wordt over de inrichting in en om het Van Dam Huis? Hebt u wel eens de fraaie vilten decoraties in de wachtkamer gezien, een cadeau van de Keerkring aan het Therapeuticum? Maakt u wel eens gebruik van het Solidariteitsfonds van de Keerkring als u zelf de therapieën of de antroposofische medicijnen niet kunt betalen? Wist u dat de Keerkring interessante lezingen organiseert in het Van Dam Huis? Vorig jaar bijvoorbeeld over orgaandonatie? Wist u dat er bij een afscheid van een medewerker, zoals laatst bij de doktersassistentes Cecile en Roline, een apart bedankwoord vanuit de Keerkring komt? Wist u dat de Keerkring een interessante website beheert met inspirerende teksten? Inspiratie – KeerkringKeerkring (antroposana.nl)

De Keerkring is in 1976 opgericht en nu dus al 47 jaar als zelfstandige patiëntenvereniging met het Therapeuticum verbonden. Daarnaast is de Keerkring óók een plaatselijke afdeling van de landelijke patiëntenvereniging Antroposana. Deze verenigingen behartigen de belangen van de mensen die bij de antroposofische artsen ingeschreven staan. Nog niet lang geleden was een belangrijk speerpunt het veilig stellen van de vergoedingen bij de zorgverzekeraar. Nog steeds publiceert de Keerkring elk jaar hoe het zit met de vergoedingen van onze therapieën bij de diverse zorgverzekeringen.

Kortom, een mooie vereniging met een mooi solidariteitsfonds waardoor ik mij als huisarts gedragen weet door een kring van betrokken mensen.

Elke vereniging ziet mensen komen en gaan. Momenteel is het spannend of er voldoende mensen gevonden kunnen worden om het door te dragen. Het Solidariteitsfonds zoekt met spoed een penningmeester.

Ik doe het volgende  verzoek: wil ieder rondkijken in de vrienden- en kennissenkring wie de functie van penningmeester van het Solidariteitsfonds zou kunnen bekleden? Of u zelf misschien? Het kost niet veel tijd. U doet voor mensen die de therapie of de medicijnen niet kunnen betalen een goede daad!

Óók het bestuur van De Keerkring zelf is op zoek naar nieuwe bestuursleden  waaronder ook een penningmeester!

 

Bent u al een beetje enthousiast geworden? Kijk https://keerkring.antroposana.nl/

voor de gegevens, waar u zich kunt aanmelden als lid, als bestuurslid, als penningmeester.

Wij zijn u alvast zeer erkentelijk!

 

Marion van Bree, huisarts