Euritmietherapie bij gebitsafwijkingen

Gezichtspunten nr. 83, Centrum Sociale Gezondheidszorg

In dit prachtige boekje vertelt euritmietherapeute Ingrid Verschoor haar ervaringen. Zij werkte als euritmietherapeut in het kindertehuis Georgenhof in Zuid Duitsland. Toen haar dochter 9 jaar was zei de tandarts, dat het vanwege de scheefstanden in het gebit van haar dochter dringend nodig was dat ze euritmietherapie kreeg….. Drie en een half jaar lang werkte ze als moeder en euritmietherapeut in periodes met haar dochter. Met een fantastisch resultaat ! Haar verhaal met foto’s en uitleg staan beschreven in dit kleine boekje. Tegelijkertijd werd de samenwerking tussen orthodontist dr. Claudia Müller-Pittner zo vruchtbaar, dat zij in veertien jaar tijd vele kinderen uit het kindertehuis heeft kunnen helpen met hun gebitsafwijkingen.

Menigeen zal van verbazing van zijn stoel vallen: je maakt bewegingen en je tanden en kiezen gaan anders staan ? Hoe is dit te begrijpen ? Dat is natuurlijk ook een wonder !

In de leeftijd dat kinderen groeien gebeurt er sowieso veel met het lichaam. Hoe komt het lichaam aan zijn groeiplan ? Deze “blauwdruk” ligt – antroposofisch bezien – in het etherlichaam. Dit maakt ook dat wonden weer kunnen genezen, volgens “het plan”. Bij een gebit is het duidelijk dat het heel geordend opgebouwd wordt: een symmetrie tussen links en rechts, en een bepaalde ontwikkeling tussen achter en voor, en een verschil in boven en beneden. Verschoor heeft vooral met de krachten van deze ruimterichtingen het gezonde bouwplan kunnen aanspreken. Daarnaast werken de klankgebaren van de euritmietherapie direct in op het etherlichaam en “het bouwplan” van het lichaam. Natuurlijk is het geen recept, van te voren weet je niet hoe het kind en zijn organisme reageren op de “ontwikkelingsvoorstellen” die door de euritmietherapie aan het etherlichaam worden gedaan…. De dochter van Verschoor laat zien hoe een chaotisch gebit tot twee prachtige bogen kan veranderen ! Een gouden mogelijkheid voor kinderen in hun groei, van pakweg 4-17 jaar. Ook de euritmietherapeuten van het Van Damhuis (Anneke Kraakman en Renata de Zwaan) kunnen uw kind helpen bij gebitsafwijkingen.

Gezichtspunten nr. 83 verkrijgbaar in het Winkeltje voor € 3,00

Informatie euritmietherapie: moc.l1716130188iamg@171613018803nam1716130188kaark1716130188a1716130188 en moc.l1716130188iamno1716130188torp@1716130188naawz1716130188ed1716130188