José Peters

Wie ben ik?

Met veel plezier oefen ik, José  Peters, het huisartsenvak uit. Na mijn huisartsopleiding heb ik tien jaar als huisarts in diverse praktijken gewerkt om te ervaren wat bij mij past. Daarnaast  verrichtte ik bestuurswerk. Dat waarnemen als huisarts was passend, want in die tijd kreeg ik vier kinderen en was mijn man zelfstandig ondernemer in de glastuinbouw. In 2016 heb ik heb ik een huisartspraktijk overgenomen binnen het Therapeuticum Haarlem. Het reguliere werken heb ik goed in mijn vingers en is ook altijd de basis. De mooie antroposofische visie en mogelijkheden zijn een verrijking voor mijn werk. Afgelopen juni 2020 heb ik de vier jarige opleiding tot antroposofisch huisarts succesvol afgerond.

De antroposofische visie biedt een ruime en mensgerichte aanpak van klachten.

Bij klachten en ziekten benader ik elk mens als een geheel, waarbij ik als eerste uitga van vitaliteit, ontwikkeling en mogelijkheden. Gezondheid en ziekte zijn daarbij geen statische verschijnselen maar vormen een evenwicht. Een evenwicht dat meer of minder in balans kan zijn. Ik probeer u te ondersteunen bij het optimaliseren van deze balans. Een antroposofische benadering vraagt soms meer geduld en inzet van de arts én van de patiënt.

Samen met de praktijkondersteuners en therapeuten van het Therapeuticum kijken we met een bredere blik naar een patiënt. Ik probeer te begrijpen wat voor betekenis een symptoom of ziekte heeft. Wat het lichaam ermee tot uitdrukking wil brengen. Samen met de patiënt zoek ik graag naar oplossingen en mogelijkheden. Dagelijks leer ik nieuwe dingen doordat mensen openhartig zijn en zich kwetsbaar durven op te stellen. Dat houdt het werk boeiend en mooi.

En verder

Ik woon in de  Amsterdamse Rivierenbuurt met mijn man en onze vier kinderen. Ik zwem graag, doe aan hardlopen en yoga. Ook ben ik vaak in onze volkstuin aan de Amstel te vinden of met de kinderen op pad. Op de markt inkopen doen en koken vind ik heerlijk.

 

Curriculum Vitae

1997
Geneeskunde VUMC

2002
Huisartsgeneeskunde AMC

2006-2015
Waarnemend huisarts in en om Amsterdam

2006-2015
Bestuurslid en voorzitter van belangenvereniging voor waarnemers binnen de LHV

2015-heden
Antroposofische vervolgopleiding voor artsen

2016-heden
Huisarts, praktijkhouder in Haarlem

Registraties

BIG registratienummer

89057175001

José Peters
Huisarts

Aanwezigheid

  1. Ma
  2. Di
  3. Wo