Twan Nijenhuis

Wie ben ik?

Zolang als ik mij kan herinneren wilde ik verpleegkundige worden. Daarnaast was ik vaak met mijn vader in de natuur te vinden en vertelde hij mij van alles over planten en wat deze allemaal voor ons konden betekenen. Ik begon mijn “carrière” als verpleegkundige in een psychiatrisch ziekenhuis en ging na mijn opleiding tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige werken bij het voormalige RIAGG. Na de geboorte van mijn oudste kinderen ben ik als invalkracht aan de slag gegaan in de thuiszorg en bij een zorgcentrum voor ouderen. Het contact met de zorgvragers vond ik fantastisch, maar steeds had ik het gevoel dat er iets miste.

Toen ik via de school van mijn kinderen in aanraking kwam met de antroposofie viel bij mij het kwartje. Dit was een weg waarbij ik mijn liefde voor het verpleegkundig vak en mijn interesse en verwondering voor de plantenwereld op een inspirerende manier samen kon brengen. In de antroposofie vond ik het antwoord op wat ik miste in mijn werk: de praktisch uitvoerbare spirituele kijk op mens en natuur. Ik heb vervolgens de opleiding Verpleegkunde vanuit de antroposofie gevolgd en sinds 2002 werk ik in het gezondheidscentrum Therapeuticum Haarlem als Verpleegkundige Antroposofische Zorg en Praktijkondersteuner GGZ.

Als verpleegkundige verzorg ik de uitwendige therapieën, waaronder de ritmische inwrijvingen. Als praktijkondersteuner ondersteun en begeleid ik patiënten met psychische, psychosomatische en psychosociale problematiek. Daarnaast ben ik als docent verbonden aan de Stichting Plegan die opleidingen en nascholingen verzorgt voor verpleegkundige antroposofische zorg.

 

De praktijkondersteuners werken onder verantwoordelijkheid van de huisarts.

 

Curriculum Vitae

2015
Opleiding Docent Zorg en Welzijn en Omgangskunde, Hogeschool Leiden

2008
Voortgezette opleiding Verpleegkunde vanuit antroposofie

1989
Opleiding MGZ/GGZ, Hogeschool van Amsterdam

1984
Opleiding Verpleegkunde, Hoogeveen

Registraties

BIG registratienummer

39025403230

Twan Nijenhuis
Verpleegkundige Antroposofische Zorg / Praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ)

Aanwezigheid

  1. Di
  2. Vr