Akke Prins

Wie ben ik?

De eerste serieuze kennismaking met de antroposofie vond plaats bij de geboorte van mijn oudste kind. Ik woonde in Oostenrijk, kwam daar in contact met antroposofische jeugdzorg en de daarbij behorende medische en pedagogische inzichten. Van daar uit heb ik een warme belangstelling ontwikkeld voor met name de zorg voor het jonge kind en zijn ouders. Ik werd actief op de vrije school, volgde lezingen en cursussen en verdiepte me in diverse literatuur die daarop betrekking had.

Terug in Nederland heb ik deze activiteiten voortgezet. Ik kreeg, doordat mijn kinderen ouder werden, meer ruimte om me op dit gebied te scholen. De opleidingen voor antroposofisch verpleegkundige brachten me verrassend veel nieuwe inzichten; de bredere kijk op ziekte en gezondheid sprak mij aan. In 2000 vroeg Rineke Boerwinkel mij of ik wilde meewerken om met haar het antroposofisch consultatiebureau op te zetten. Daar ben ik graag op in gegaan; ik werk er nog steeds met veel plezier; steeds weer raak ik geboeid door de eigenheid van het heel jonge kind.

Daarnaast, in 2006, kreeg ik de gelegenheid in het Therapeuticum voor een collega waar te nemen om uitwendige therapie te geven. Dat beviel heel goed. Het geeft me voldoening om in een sfeer van rust, warmte en geborgenheid te kunnen werken, om daarin patiënten te mogen ondersteunen in een moeilijke levensfase, om door uitwendige therapie bij te dragen aan hun herstel of  het aansterken, om zo een opbouw van levenskrachten te kunnen bewerkstelligen.

 

Curriculum Vitae

1976-1980
Opleiding A-verpleegkundige, VUMC, Amsterdam

1980-1986
Werkzaam VUMC, afdeling traumatologie

1986-1989
Werkzaam als bedrijfsverpleegkundige, BGD Haarlem (nu: Arbodienst)

1989-1996
Verblijf in buitenland

1998-2004
Werkzaam als gastouder

1999-2006
Werkzaam in de thuiszorg

2000-heden
Werkzaam bij het Antroposofisch Consultatiebureau

2002
Oriëntatiecursus antroposofisch verpleegkundige

2003-2004
Vervolgopleiding antroposofisch verpleegkundige

2006-heden
Werkzaam als praktijkverpleegkundige bij Therapeuticum Haarlem

2009
Scholing antroposofische Ouder- en Kindzorg

Akke Prins
Verpleegkundige Antroposofische zorg

Aanwezigheid

  1. Di
  2. Wo
  3. Do