Carola van Dijk

Over mij

Ik ben afgestudeerd in de Ontwikkelingspsychologie en daarna heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog afgerond bij de RINO in Amsterdam. Ik ben geregistreerd EMDR-therapeut en ervaren in het behandelen van zowel enkelvoudige als complexe trauma’s. Daarnaast behandel ik mensen met diverse soorten problematiek zoals depressieve klachten, angst- en spanningsklachten, relatieproblemen en lichamelijke klachten met onduidelijke oorzaak.

Inmiddels werk ik al geruime tijd als GZ-psycholoog binnen verschillende instellingen, en (vooral) in vrijgevestigde praktijken, in de Basis GGZ. Nog steeds doe ik dit werk met veel plezier. Ik houd van het werken met mensen, het samen met iemand zoeken naar, wat je met een ouderwets woord, waarachtigheid zou kunnen noemen. Eerlijk en open durven en leren zijn, tegenover jezelf en anderen. Het verwerken van oud zeer, het experimenteren met ander gedrag…Graag begeleid ik mensen in dit proces, in de wetenschap dat ik het niet vóor iemand kan doen, maar wel naast iemand kan (blijven) staan als spiegel, helpende hand en soms ook als een duwtje in de rug. In mijn huidige praktijk werk ik met volwassenen vanaf 18 jaar.

In mijn werk met verschillende doelgroepen heb ik veel ervaring opgedaan met zowel kortdurende, klachtgerichte behandelingen, als ook met inzichtgevende behandelingen voor complexe problematiek. Recentelijk heb ik bij See True het certificaat voor mindfulness-trainer behaald. In het kader van geven van assertiviteits- en communicatietrainingen heb ik het boek ‘Hoe word ik assertiever’ geschreven (Uitgeverij Thema). Bij Zencentrum Amsterdam heb ik de training Geweldloze Communicatie gevolgd. Daarnaast doe ik zelf al geruime tijd aan Zenmeditatie en Padwerk. Ik heb zelf de waarde van deze methodes leren kennen en ik deel deze kennis en ervaring graag met mijn cliënten. Tegenwoordig volg ik de Basismodule Antroposofische Hulpverlening aan de Academie Antroposofische Gezondheidszorg in Bilthoven.

Ik heb ook ruime ervaring in het werken met Engelstalige cliënten (expats).

Kosten en vergoeding

Ik heb niet met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten, onder andere omdat ik dan soms beperkt ben in het aantal cliënten dat ik per jaar mag behandelen.

In 2021 en 2022 heb ik contracten met Zilveren Kruis, FBTO, de Friesland en Interpolis. Als u bij een van deze zorgverzekeraars bent verzekerd, wordt de behandeling geheel vergoed, nadat uw eigen risico is voldaan.

Als u bij een andere zorgverzekeraar een Naturapolis heeft, wordt doorgaans rond de 70% van de kosten vergoed nadat u uw eigen risico heeft voldaan. Bij een Restitutiepolis (vrije keuze zorgverlener), is dit 100% na betaling eigen risico. Soms is vooraf toestemming voor behandeling van uw verzekeraar noodzakelijk. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

De tarieven voor 2021 zoals vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) zijn:

Kort traject (1-4 sessies): €522,13
Middellang traject (4-8 sessies): €885,01
Intensief traject (8-12 sessies): €1434,96
Onvoltooid traject (alleen intakefase): €228,04
Onverzekerd consult: €110,27
No show (niet binnen 24 uur van tevoren afgebeld): €50

In 2022 geldt het Zorgprestatiemodel Patientfolder-zorgprestatiemodel. De consulten worden dan apart in rekening gebracht, en de factuur wordt maandelijks verstuurd. De tarieven zijn afhankelijk van de duur van het consult, en het type (diagnostiek of behandeling). In het tarief zijn zowel de directe gesprekstijd, als de indirecte tijd voor verslaglegging, inlezen, overleg en dergelijke verrekend.

De tarieven voor 2022 zijn vastgesteld door de NZA (Nederlandse zorgautoriteit), hieronder vindt u een overzicht.

 

Klachten

Indien er klachten zijn, wordt u uitgenodigd deze eerst met mij te bespreken. Zo goed mogelijk zal ik hier ruimte voor maken en aandacht aan schenken. Mocht de klacht hierna toch blijven bestaan, dan kunt u gebruik maken van de klachtenregeling van de beroepsvereniging de LVVP.

 

Curriculum Vitae

Werkervaring:
2021-heden Vrijgevestigde GZ-psycholoog Therapeuticum Haarlem
2018-2020 Vrijgevestigde GZ-psycholoog bij de Nieuwe Dreef, Heemstede
2015-2018 GZ-psycholoog bij Dokter Bosman Haarlem, werkbegeleider voor GZ i.o.
2002-2015 Vrijgevestigde Eerstelijns/GZ-psycholoog bij Praktijk voor Psychologische Hulpverlening, Haarlem
2000-2002 Eerstelijns/GZ-psycholoog bij het SPEL Hoorn en PSW Hoofddorp
1996-1999 Kinder- en jeugdpsychologe bij de Riagg Groningen
1994-1996 Researchpsychologe in dienst van de Riagg-Drenthe; follow-up onderzoek in de kinder- en jeugdzorg
1992-1994 Trainer communicatieve vaardigheden bij het instituut voor organisatiepsychologie Groningen en free-lance auteur, diverse artikelen in tijdschrift Psychologie en boek ‘Assertief op het werk’ (uitgeverij Thema)
1990-1992 Onderzoeksmedewerker bij onderzoeksbureau Intraval Groningen

Opleiding:
2000 Opleiding tot GZ-psycholoog
1997-1999 Opleiding tot Eerstelijnspsychologe
1993-1989 Doctoraal ontwikkelingspsychologie, met aantekening diagnostiek

Cursussen en workshops:
2019 EMDR 2.0, dhr. A.de Jonghe en mw. S. Matthijssen
2018 Basisopleiding Trainer Mindfulness bij See True, mw. M. Bouwman
2018 Terugvalpreventie na depressie, mw. C. Bockting
2010 Mentaliseren bevorderende therapie, mw. M. Vaas
2010 Motiverende gespreksvoering, mw. T. Koetsier
2010 Practicum supervisie en werkbegeleiding, mw. E. Graafsma, dhr. N. Perquin
2008 Werk en psychische klachten, mw. C. Verschuren
2007 Seksuele problemen in de praktijk van de ELP, mw. L. Stam
2004-2005 EMDR basis- en vervolgopleiding, dhr. A. De Jongh en dhr. E. Ten Broeke
1995 Cursus Informatief Schrijven, School voor Journalistiek
1993 Opleiding tot trainer communicatieve vaardigheden, IVO Groningen

Overige interesses en bezigheden: zen-boeddhisme en Padwerk, muziek, beeldende kunst, lezen, yoga, wandelen met de honden.

Registraties

BIG registratienummer

89061114025

AGB-code praktijk

94064153

AGB-code persoonlijk

94000238

LVVP lidmaatschapsnummer

5321

Carola van Dijk
GZ-Psycholoog

Aanwezigheid

  1. Ma
  2. Di
  3. Do
  4. Vr