Carola van Dijk

Over mij

Ik ben afgestudeerd in de Ontwikkelingspsychologie en daarna heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog afgerond bij de RINO in Amsterdam. Ik ben geregistreerd EMDR-therapeut en ervaren in het behandelen van zowel enkelvoudige als complexe trauma’s. Daarnaast behandel ik mensen met diverse soorten problematiek zoals depressieve klachten, angst- en spanningsklachten, relatieproblemen en lichamelijke klachten met onduidelijke oorzaak.

Inmiddels werk ik al geruime tijd als GZ-psycholoog binnen verschillende instellingen, en (vooral) in vrijgevestigde praktijken, in de Basis GGZ. Nog steeds doe ik dit werk met veel plezier. Ik houd van het werken met mensen, het samen met iemand zoeken naar, wat je met een ouderwets woord, waarachtigheid zou kunnen noemen. Eerlijk en open durven en leren zijn, tegenover jezelf en anderen. Het verwerken van oud zeer, het experimenteren met ander gedrag…Graag begeleid ik mensen in dit proces, in de wetenschap dat ik het niet vóor iemand kan doen, maar wel naast iemand kan (blijven) staan als spiegel, helpende hand en soms ook als een duwtje in de rug. In mijn huidige praktijk werk ik met volwassenen vanaf 18 jaar.

Recentelijk heb ik bij See True het certificaat voor mindfulness-trainer behaald. In het kader van geven van assertiviteits- en communicatietrainingen heb ik het boek ‘Hoe word ik assertiever’ geschreven (Uitgeverij Thema). Bij Zencentrum Amsterdam heb ik de training Geweldloze Communicatie gevolgd. Daarnaast doe ik zelf al geruime tijd aan Zenmeditatie en Padwerk. Ik heb zelf de waarde van deze methodes leren kennen en ik deel deze kennis en ervaring graag met mijn cliënten. In 2022 heb ik de basismodule Antroposofische Hulpverlening afgerond.

Ik heb ook ruime ervaring in het werken met Engelstalige cliënten (expats).

Kosten en vergoeding

Ik heb niet met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten, met als voornaamste reden dat ik zonder contracten vrij ben om cliënten aan te nemen. Ik ben niet gebonden aan een budgetplafond – dat betekent namelijk een grens aan het aantal cliënten dat ik per jaar mag zien – en ik hoef uw behandeling niet korter te maken dan nodig is. Zo kan ik vasthouden aan mijn professionele zelfstandigheid en ook uw recht op privacy optimaal waarborgen.

In 2023 en 2024 heb ik contracten met Zilveren Kruis, FBTO, de Friesland en Interpolis. Als u bij een van deze zorgverzekeraars bent verzekerd, wordt de behandeling geheel vergoed, nadat uw eigen risico is voldaan.

Als u bij een andere zorgverzekeraar een Naturapolis heeft, wordt doorgaans rond de 70% van de kosten vergoed nadat u uw eigen risico heeft voldaan. Bij een Restitutiepolis (vrije keuze zorgverlener), is dit 100% na betaling eigen risico. Soms is vooraf toestemming voor behandeling van uw verzekeraar noodzakelijk. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Vanaf 2023 geldt het Zorgprestatiemodel Patientfolder-zorgprestatiemodel. De consulten worden dan apart in rekening gebracht, en de factuur wordt maandelijks verstuurd. De tarieven zijn afhankelijk van de duur van het consult, en het type (diagnostiek of behandeling). In het tarief zijn zowel de directe gesprekstijd, als de indirecte tijd voor verslaglegging, inlezen, overleg en dergelijke verrekend.

De tarieven voor 2023/2024 zijn vastgesteld door de NZa (Nederlandse zorgautoriteit). Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende consulten.

 • diagnostiek 45 minuten  tarief €159,70
 • behandeling 45 minuten tarief€135,89
 • diagnostiek 60 minuten  tarief €183,44
 • behandeling 60 minuten tarief €161,46
 • diagnostiek 90 minuten  tarief €274,01
 • behandeling 90 minuten tarief€242,76
 • Tele/e-mail consult 15 min.tarief €56,19
 • Schriftelijke informatieverstrekking (met toestemming client) aan derden: €104,69.
Een afspraak die te laat wordt afgezegd (niet binnen 24 uur van tevoren) moet u zelf betalen, en kost €65.

Klachten

Indien er klachten zijn, wordt u uitgenodigd deze eerst met mij te bespreken. Zo goed mogelijk zal ik hier ruimte voor maken en aandacht aan schenken. Mocht de klacht hierna toch blijven bestaan, dan kunt u gebruik maken van de klachtenregeling van de beroepsvereniging de LVVP.

 

Curriculum Vitae

Registraties

BIG registratienummer

89061114025

AGB-code praktijk

94064153

AGB-code persoonlijk

94000238

LVVP lidmaatschapsnummer

5321

Carola van Dijk
GZ-Psycholoog

Aanwezigheid

 1. Ma
 2. Di
 3. Do
 4. Vr