Mariëtte Boersema

Wie ben ik?

Al jarenlang heb ik veel interesse in de rol van voeding in relatie tot de gezondheid van mensen en ik heb diverse opleidingen gevolgd om te ontdekken op welke manier je door het eten van de juiste voeding de gezondheid kan verbeteren. Van oorsprong ben ik pedagoog. Voor mijn studie pedagogiek rondde ik de Pedagogische Academie af en ik ben dus tevens bevoegd leerkracht.

Als pedagoog en leerkracht heb ik ervaring met het begeleiden van kinderen. Een aantal jaren geleden heb ik besloten deze kennis te gebruiken en mij op het gebied van voeding te specialiseren in het begeleiden van kinderen en jongeren in verschillende ontwikkelingsfasen. Tijdens mijn behandelingen probeer ik kinderen en jongeren (en soms ook hun ouders) met voedingsvragen op een positieve manier op weg te helpen naar een gezonde leefstijl.

In de praktijk begeleid ik onder meer kinderen en jongeren met ondergewicht, overgewicht, spijsverteringsklachten, vermoeidheid, vertraagde groei, en intoleranties. Daarnaast kunt u ook bij mij terecht met vragen over de volwaardigheid van de voeding of over bijvoorbeeld vegetarische en veganistische voeding.

Naast kinderen en jongeren begeleid ik ook volwassenen met voedingsvragen.

Aandachtsgebieden: biologisch-dynamische voeding, maag- darmklachten, pre-diabetes, hart- en vaatziekten, diabetes, oncologie, vitaminetekorten, kindervoeding, gewichtsproblematiek, voedselovergevoeligheid, vegetarische voeding, COPD en nierziekten.

 

 

Curriculum Vitae

2018
Basismodule Antroposofische Gezondheidszorg

2018
HBO Voeding en Diëtetiek

2016
Opleiding Orthomoleculaire Kindervoeding

2015
Vakopleiding Gewichtsconsulent/specialisatie kindervoeding

1992
Pedagogiek, Rijksuniversiteit Leiden

1987
PABO Haarlem

Registraties

Kwaliteitsregister voor Paramedici

19103871589

Mariëtte Boersema
Diëtist / Leefstijlcoach / BGN gewichtsconsulent

Aanwezigheid

  1. Ma
  2. Di
  3. Wo
  4. Do