Michiel Eijsberg

Wie ben ik?

In 2008 ben ik begonnen aan mijn studie Fysiotherapie aan de Hogeschool van Leiden. Tijdens mijn studie ben ik in aanraking gekomen met antroposofische geneeskunde in mijn zoektocht naar de betekenis en de zin van ziek zijn. Na mijn studie heb ik verschillende cursussen en opleidingen gevolgd, zoals opleiding tot antroposofisch fysiotherapeut en yogadocent.

Mijn behandelwijze bestaat uit zachte technieken, zoals ritmische massage, mobilisatietechnieken en oefentherapie. De combinatie van reguliere- en meer antroposofische behandeltechnieken vormt een prachtige bron om uit te werken. Hierin staat de persoonlijke ontwikkeling van de mens centraal met het lichaam als uitgangspunt, waarin een klacht laat zien wáár en hoe processen uit balans zijn geraakt. In de praktijk zie ik mensen met bijvoorbeeld spanning, stress, vermoeidheid, en pijn tijdens het bewegen. Samen met hen werk ik aan het herstellen van de balans.

Hiernaast geef ik als fysiotherapeut individuele yogales. Hierin werken we 1 op 1 met spanning, ontspanning, flexibiliteit, kracht en de ademhaling. De nadruk ligt op het vinden van gezonde beweegpatronen en plezierig bewegen.

 

Curriculum Vitae

2012
Fysiotherapie, Hogeschool Leiden

2014
Antroposofische Fysiotherapie, Zeist

2016
Yoga Teachertraing (Hatha Yoga), India

2015-heden
Cursus Mobilizing Awareness

Registraties

BIG registratienummer

49915856404

Michiel Eijsberg
Fysiotherapeut / Yogadocent

Aanwezigheid

  1. Ma
  2. Di
  3. Wo
  4. Do