Sanne Janus

Wie ben ik?

Na de universitaire opleiding psychologie, met als afstudeerrichting neuropsychologie en klinische psychologie, ben ik gaan werken met mensen met hersenschade, zowel veroorzaakt door ongelukken als door ziekten zoals dementie en parkinson. Na de opleiding tot gezondheidspsycholoog ben ik zelfstandig gevestigd en werk ik in de BGGGZ met volwassenen en ouderen die verwezen worden door de huisarts. Daarnaast ben ik als hoofddocent verbonden aan de GZ-opleiding (RINO Amsterdam) en geef ik supervisie.

Mijn motivatie als hulpverlener kwam voort uit een speciale affiniteit met de levensloop en de laatste levensfase. Welke uitdagingen komen we tegen in de verschillende levensfasen? Hoe gaan we om met tegenslagen en verwerken we wat ons is overkomen? Welke regie kunnen we zelf nemen en hoe geven we betekenis aan ons leven? Waar doen we het op wanneer we fysiek of cognitief minder sterk worden? Hoe verhouden we ons tot onze sterfelijkheid en welk licht werpt dat op de betekenis van het geleefde leven?

Als behandelaar haal ik veel voldoening uit de opbouw en de diepgang van de relatie met de patient in het individuele gesprek. Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om onderdeel te zijn van een grote organisatie die geheel gericht is op het optimaliseren van gezondheid, en waarin samenwerking mogelijk is met andere disciplines. Als docent en supervisor beleef ik veel plezier aan het werken met jonge ambitieuze professionals die zich ontwikkelen in een intensief opleidingstraject.

 

Curriculum Vitae

1986-1991
Gymnasium Haarlem

1991-1992
Wijsbegeerte UvA

1992-1999
Psychologie UvA, klinische psychologie en neuropsychologie.

1991-2015
werkzaam bij SHDH Haarlem

2006-2008
GZ-opleiding RINO Amsterdam

2008-heden
Psychologiepraktijk BGGGZ

2009-2011
Antroposofische psychotherapie NVAP (onafgerond)

2015-heden
Hoofddocent GZ-Opleiding RINO Amsterdam

Sanne Janus
GZ-Psycholoog

Aanwezigheid

  1. Ma
  2. Di
  3. Do
  4. Za