Silvia Pedrotti

Wie ben ik?

Sinds 2006 ben ik met mijn eigen praktijk verbonden aan het Therapeuticum Haarlem. Ik werk zowel met individuele patiënten als met groepen, vooral met volwassenen, soms met jongeren en kinderen. Beeldend kunstzinnige therapie blijft me boeien vanwege de combinatie van medische en psychische kennis met reguliere en spirituele kennis.

Omdat beeldend kunstzinnige therapie non-verbaal is, moeten mensen als het ware ‘praten met hun handen’. Deze therapie vergt dan ook een ander soort inzet. Tijdens het proces let ik op vaste patronen en belemmeringen en maak ik deze zichtbaar. Ik bied oefeningen en materialen aan waarmee een cliënt gericht kan werken aan de verandering van die patronen. De oefeningen zijn afgestemd op het persoonlijke probleem en de onderliggende oorzaken.

Het doel van beeldend kunstzinnige therapie is steeds om het innerlijke evenwicht van de patiënt te herstellen. U kunt beeldend kunstzinnige therapie zien als een uitnodiging of een uitdaging om te gaan experimenteren met nieuwe competenties, of om deze te ontwikkelen in een veilige situatie. Ik zie het therapeutisch proces als een samenwerking, waarin het resultaat een optimale afstemming is tussen uw eigen kwaliteiten en uw doel.

Naast mijn werkzaamheden als therapeut ben ik betrokken bij het ontwikkelen van programma’s in de preventieve zorg.

 

Curriculum Vitae

1984-1989
Istituto Magistrale – VWO pedagogie (Italië)

1992-1996
Universitá degli studi di Trento – Sociologie (Italië)

1996-1997
Universita’ di Bologna – Theaterwetenschap (Italië)

1997- 2000
Onderzoeksassistent – Université libre de Bruxelles (België)

1998 -2000
Haute Ecole de la Communautè Francaise – Bibliothecaire (België)

2000- 2002
Bibliotheek assistent – Vrije Universiteit Amsterdam

2002-2006
Hogeschool Leiden – Kunstzinnige therapie

2006-heden
Kunstzinnig therapeut – Therapeuticum Haarlem

Silvia Pedrotti
Beeldend kunstzinnig therapeut / vaktherapeut

Aanwezigheid

  1. Di
  2. Wo
  3. Do
  4. Vr