Zilveren Kruis trekt plannen in door actie huisartsen

De strijd tegen het nieuwe contract van Zilveren Kruis, waarmee de ondersteuning door praktijkondersteuners in de knel kwam, is niet voor niets geweest, Zilveren kruis heeft de huisartsen laten weten dat de plannen voorlopig van de baan zijn.

Huisartsen sluiten elke 2 jaar (soms 1 jaar) een contract met de grootste zorgverzekeraar in hun regio. Voor onze regio is dat Zilveren Kruis (ZK). Voor 2022-2023 had ZK een uiterst ongunstig contract ontwikkeld, vooral op het punt van de ondersteuning door praktijkondersteuners. Om die reden startte Van Dam Huis-huisarts Christof Zwart een petitie die ZK oproept om het contract aan te passen. Deze werd door maar liefst 2800 huisartsen en praktijkondersteuners ondertekend. Op woensdag 29 december werd de petitie aangeboden aan de directie van Zilveren Kruis. Daarna volgde nog een paginagrote advertentie in het AD en de Volkskrant en diverse media besteedden aandacht aan het probleem.

Zilveren Kruis heeft nu besloten de aanpassingen in het contract niet door te voeren. We zijn erg blij met de zwaai die Zilveren Kruis maakt.

Het kort geding dat op 10 februari in Den Haag zal dienen gaat vooralsnog wel door, omdat voor bijvoorbeeld de huisartsen in Friesland en het oosten van het land de problemen niet zijn opgelost.

De aangekondigde uitzending in EenVandaag van 2 februari is vanwege de draai van Zilveren Kruis geannuleerd. Daarin zouden drie Van Dam Huis-medewerkers aan het woord komen over de problemen met het contract. U kunt het hieronder terugzien: