Cursus Over-gewicht

Wat is de cursus Over-gewicht?

De cursus Over-Gewicht richt zich op afvallen door een gezonde leefstijl. De cursus maakt deel uit van het multidisciplinaire zorgprogramma voor patiënten met overgewicht dat ontwikkeld is door de artsen en therapeuten van het Therapeuticum. Het doel van dit programma is om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.

Hoe verloopt de cursus?

In de cursus werkt u in een groep aan uw leefstijl en wordt het veranderen van gewoontes in eet- en leefpatroon een gedeeld en herkenbaar probleem. Cursisten ervaren dit delen met elkaar als positief en stimulerend. Afvallen is zeker een doelstelling, maar het is belangrijk dat u uzelf leert kennen in uw eetgewoonten en dat u leert daar iets aan te doen. Het accent ligt dan ook op de verandering van de leefstijl. Een cursist verwoordde het onlangs zo: “Afvallen wordt een bijkomstigheid en het lijkt wel of je meer bij jezelf komt”.

In deze cursus werken euritmist, diëtist, verpleegkundige en psycholoog samen. Vanuit de euritmie worden bewegingsoefeningen aangeboden die de stofwisseling activeren. Vanuit de diëtiek wordt gekeken waar winst valt te behalen in uw eetpatroon. Vanuit de psychologie werkt u aan begrip voor uzelf en kijkt u welke valkuilen er zijn. Het proces wordt ondersteund met fysiofit om bepaalde spiergroepen aan te spreken en met cardiotraining.

Wat zijn de kosten voor deze cursus?

De kosten van € 100,- kunt u bij aanvang betalen.

Tijden

Houdt de website in de gaten voor nieuwe cursusdata.
Over-gewicht

Cursusleider 

Linda van Santen-Zondag
Verpleegkundige Antroposofische zorg / Praktijkondersteuner chronische zorg

Anneke Kraakman
Euritmietherapeut

Margje Vlasveld
Diëtiste

Ronald Kooy
Psycholoog, GZ basispsycholoog, met GZ en eerstelijns psychologie registratie

Annemiek Vloon
Fysiotherapeut / Muziektherapeut