Gecombineerde leefstijlinterventie SLIMMER

Een programma om gezonder te eten en meer te bewegen. https://www.therapeuticumhaarlem.nl/zorgaanbod/leefstijl/

Cursus

Wij zijn met ingang van januari 2022 gestart met de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) Slimmer, een programma om gezonder te eten en meer te bewegen. Het Slimmer programma duurt 2 jaar en wordt geheel vergoed vanuit de basisverzekering.

Wat kunt u verwachten:

U krijgt 2 jaar individuele en groepsbegeleiding van een diëtist, een fysiotherapeut en leefstijlcoach. Het eerste halfjaar is intensief, daarna bekijkt u samen hoe u een gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

U volgt het eerste halfjaar een wekelijkse groepsles bij de fysiotherapeut. U begint rustig met bewegen en bouwt de beweging geleidelijk op.

U heeft een aantal afspraken met de diëtist in het eerste halfjaar.

Om de goede leefstijl te kunnen behouden krijgt u ook 1,5 jaar begeleiding van een leefstijlcoach waarbij niet alleen aandacht is voor voeding en beweging maar ook voor slaap en ontspanning.

Wij bieden daarnaast nog extra ondersteuning. Zo volgt u ook een aantal keer euritmie en zijn er een aantal groepsbijeenkomsten die worden verzorgd door de praktijkondersteuner.

Kosten

Het Slimmer programma duurt 2 jaar en wordt geheel vergoed vanuit de basisverzekering.

Wanneer

De eerst volgende cursus start jan-feb 2024 en sept 2024 u kunt zich hiervoor nu aanmelden.

Een verwijzing van de huisarts is noodzakelijk.

Aanmelden

Wie kan meedoen?
SLIMMER is een programma voor volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) en een verhoogd risico op type 2 diabetes of hart- en vaatziekten en volwassenen met obesitas (BMI 30-40). Daarnaast is het belangrijk dat iemand in staat is een leefstijlprogramma te volgen.

Meedoen gaat als volgt:
Meld u aan bij uw huisartsenpraktijk en vraag of u in aanmerking komt voor deelname aan de GLI Slimmer. Uw huisarts kan u dan na goedkeuring ( indien u voldoet aan de criteria) verwijzen.
Na ontvangst van de verwijzing nemen wij contact met u op en maken een afspraak voor een intakegesprek om vast te stellen of u in aanmerking komt voor het volgen van het 2 jaar durende programma.

Slimmer

Cursusleider 

Twan Nijenhuis
Verpleegkundige Antroposofische Zorg / Praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ)

Anneke Kraakman
Euritmie­therapeut

Annemiek Vloon
Fysiotherapeut / Muziektherapeut

Mariëtte Boersema
Diëtist / Leefstijlcoach / BGN gewichtsconsulent

Ervaringen

Afvallen wordt een bijkomstigheid en het lijkt wel of je meer bij jezelf komt

Een deelnemer